На Житомирщині працює 14 малих ГЕС

На Житомирщині працює 14 малих ГЕС

05.11.14 16:10 0 651
Під час обласної конференції «Енергонезалежність Житомирської області» в.о. директора департаменту промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації Роман Крисюк акцентував увагу присутніх на місцевих альтернативних джерелах енергії.

За словами посадовця, одним із місцевих видів палива на Поліссі є торф. Видобутком та переробкою торфу на Житомирщині займається державне підприємство «Житомирторф», яке експлуатує три родовища: «Озерянське» та «Чистина» в Олевському районі та «Гвоздь» в Овруцькому районі. Запаси цієї сировини в регіоні складають понад 8 млн тонн.

Крім того, в області є Андрушівське родовище бурого вугілля, яке знаходиться поблизу с. Градишівка Андрушівського району. У родовищі придатні для промислової розробки запаси бурого вугілля складають 5,7 млн тонн.

Роман Крисюк зауважив, що одним із перспективних напрямків розвитку нетрадиційних джерел енергії в області є освоєння гідропотенціалу річок. Наразі на Житомирщині працює 14 малих ГЕС. За підсумками першого півріччя цього року ними вироблено 4 042 тис. кВт/год.

Нагадаємо, що 29 жовтня 2014 року голова облдержадміністрації Сергій Машковський підписав меморандум про співпрацю щодо будівництва МГЕС на греблі Денишівського водосховища та початку робіт з відведення землі та проектування для Новоград-Волинської МГЕС.

За словами Романа Крисюка, надходять й інші пропозиції щодо будівництва ряду інших малих ГЕС, зокрема на Малинському водосховищі. Цю інформацію також включено до енергетичної дорожньої карти області.

В області налічується близько 500 га земель несільськогосподарського призначення, які можуть бути використані для розміщення фотоелектричних станцій. Адже потенціал сонячної енергії на Житомирщині є достатньо високим для впровадження фотоенергетичного обладнання.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: на ...
Наступна новина: ДТП на Волині: травмовані ...

КОМЕНТАРІ