Житомирщина: отримати тепло за меншу вартість і задіяти місцеві ресурси – важливе завдання господарників області

Житомирщина: отримати тепло за меншу вартість і задіяти місцеві ресурси – важливе завдання господарників області

05.11.14 15:14 0 607
Своїм баченням щодо вирішення проблемних питань у паливно-енергетичному комплексі області з учасниками обласної конференції поділився генеральний директор Енергохолдингу «КРІГЕР» Леонід Крігер. Представлена енергетична карта області, на думку виробника, допоможе керівникам усіх рівнів почати роботу по створенню цивілізованих умов життя для людей.

Процес почався, і належить зробити досить багато, вважає Леонід Крігер. Наявна сировинна база сама по собі не може дати тепло, виникають питання її переробки, логістики.

Керівник повинен мати бажання встановити необхідне обладнання і має створити умови для того, щоб інвестор повірив йому. Керівник повинен мати державне мислення. Для прикладу, в Андрушівському районі є ліс, а також поклади бурого вугілля. Адміністрація району, як ніхто, має бути зацікавлена у тому, щоб знайти інвестора, який би поетапно запустив механізм виготовлення палива.

Леонід Крігер стверджує, що не порушуючи законодавчої бази, за рекордний термін – за півтора місяця з моменту замовлення - може встановити необхідне котельне обладнання. Своє завдання як виробника він бачить у тому, щоб отримати тепло за меншу вартість і задіяти місцеві ресурси, які знаходяться поряд.

Встановленням нових котлів питання енергоефективності і енергозбереження не вирішиться. Потрібно мислити комплексно – оптимізувати тепломережі, утеплювати стіни будинків, двері, вікна тощо.

Директор ТОВ «Енергоальтернатива плюс» Анатолій Павленко вважає, що представлена енергетична дорожня карта є важливим кроком забезпечення енергетичної незалежності і енергетичної безпеки кожного окремо взятого об'єкта і держави в цілому. Керівник підприємства також висловив сподівання, що влада не залишатиме інвесторів один-на-один із фіскальними і контролюючими структурами і сприятиме провадженню господарської діяльності з виробництва, транспортування, постачання теплової енергії.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ