Житомирщина є лідером у державі із заготівлі лісу

Житомирщина є лідером у державі із заготівлі лісу

05.11.14 11:47 0 627
Про це повідомив в.о. директора департаменту промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації Роман Крисюк, презентуючи енергетичну дорожню карту.

Роман Крисюк відмітив, що одним із найпотужніших резервів паливних ресурсів області є ліс, яким вкрита значна частина території Житомирщини. Серед регіонів України наша область є лідером із заготівлі деревини, що складає близько 1,7 млн куб. м на рік. Під час її промислової переробки у відходи (тирса, кора, горбиль, щепа) потрапляє до 5 тис. куб. м деревини. При головних і санітарних рубках у лісах області заготовлюється майже 250 тис. куб. м паливних дров, утворюються 45,6 тис. куб. м інших відходів.

На в області працюють 20 підприємств-виробників твердого біопалива, які спроможні випускати до 120 тис. тонн паливних гранул, брикетів, пелетів на рік. Спільно з ДП «Житомирліс» і КП «Житомироблагроліс» ці виробники здатні забезпечити потреби комунальних підприємств і бюджетних організацій області у місцевому твердому паливі.

За словами Романа Крисюка, лісозаготівельні підприємства здатні у повному обсязі забезпечити котельні області альтернативним паливом.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Під час "КАНІКУЛ" ...

КОМЕНТАРІ