Житомирщина: презентовано енергетичну дорожню карту області – путівник для споживачів та інвесторів

Житомирщина: презентовано енергетичну дорожню карту області – путівник для споживачів та інвесторів

05.11.14 09:55 0 613
В.о. директора департаменту промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації Роман Крисюк презентував енергетичну дорожню карту області 4 листопада під час обласної конференції «Енергонезалежність Житомирської області».

Посадовець зауважив, що з огляду на останні події ми повинні шукати власні альтернативні джерела енергії, більш широко використовувати місцеву сировинну базу, впроваджувати сучасні енергоефективні технології та обладнання в господарському комплексі області. З цією метою й було створено енергетичну дорожню карту області.

Ця карта інформуватиме громаду про сучасний стан паливно-енергетичного комплексу області, орієнтуватиме зацікавлених ділових партнерів у пошуку нових можливостей для реалізації власних інвестиційних та бізнес-проектів у сфері підвищення енергоефективності.

Головними завданнями під час розроблення енергетичної дорожньої карти Житомирщини було створення інтерактивної бази даних; визначення можливих шляхів скорочення обсягів енергоспоживання; надання пропозицій щодо впровадження енергозберігаючих технологій на конкретних об'єктах; створення ефективної системи залучення приватних інвестицій в енергетичну галузь регіону.

Роман Крисюк повідомив, що в енергетичній дорожній карті розміщено відповідну інформацію, надано контактні дані, за якими можуть звернутися зацікавлені споживачі щодо придбання дров та твердого біопалива. Представлено як асортимент, так і цінові пропозиції виробників.

Для потенційних інвесторів у карту включено інформацію про сировинний потенціал області; надано докладний опис процедури отримання ліцензії на провадження господарської діяльності з виробництва, транспортування та постачання теплової енергетики; наведено перелік існуючих котелень із зазначенням виду споживаних енергоресурсів та інформацією про наявність проектної документації або пропозицій по переведенню на альтернативні види палива.

В.о. директора департаменту промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації Роман Крисюк зауважив, що інтерактивна база даних енергетичного потенціалу області буде постійно оновлюватися, вноситиметься актуальна інформація.

Повна версія енергетичної дорожньої карти Житомирської області розміщена на офіційному веб-сайті облдержадміністрації в розділі «Енергозбереження» (http://zhitomir-region.gov.ua)

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Йосиф Ситник: ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ