Житомирщина: 46,5% котелень області працюють на твердому паливі чи електроенергії

Житомирщина: 46,5% котелень області працюють на твердому паливі чи електроенергії

05.11.14 13:01 0 634
На цьому наголосив голова облдержадміністрації Сергій Машковський під час обласної конференції «Енергонезалежність Житомирської області», на якій 4 листопада представлено енергетичну дорожню карту Житомирщини.

На в області експлуатується 1012 котелень, з них 936 перебувають на балансі підприємств, які виробляють теплову енергію для забезпечення теплом населення, бюджетних установ та організацій, а також комунально-побутових потреб. 500 котелень (53,4%) споживають природний газ, решта – на твердому паливі (388 котелень або 41,5%) чи використовують електроенергію (47 котелень або 5%).

Загалом по області у поточному році передбачається перевести на альтернативні види палива 112 котелень. Ці роботи вже завершено на 79 об'єктах, на 33 роботи продовжуються і до кінця 2014 року ці котельні мають бути введені в експлуатацію.

«Згідно статистики Мінрегіонбуду у вересні місяці показник переходу котелень на альтернативні види енергії в Житомирській області є одним з найкращих в Україні. Ці 112 котелень дають змогу прогнозовано зекономити 13,8 млн куб. м природного газу, що у вартісних показниках складає 80 млн грн», - зазначив Сергій Машковський.

Керівник області відмітив відповідальну роботу керівників районів Житомирщини, які доклали всіх зусиль, щоб перевести максимум котелень на альтернативні джерела палива.

Також голова облдержадміністрації Сергій Машковський зауважив, що Житомирська область отримала допомогу з державного бюджету. Так у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 08.08.20014 №369 «Деякі питання соціально-економічного розвитку окремих територій у 2014 році» область отримала державну субвенцію в сумі 14,6 млн. грн. на здійснення заходів з енергозбереження щодо заміщення споживання природного газу у сфері теплопостачання. Очікуваний обсяг економії природного газу після освоєння коштів державної субвенції складе понад 4,4 млн куб. м, або у вартісних показниках майже 18 млн. грн.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ