В Івано-Франківській області рятувальники провели рейд у підвальних та горищних приміщеннях багатоповерхівок обласного центру

В Івано-Франківській області рятувальники провели рейд у підвальних та горищних приміщеннях багатоповерхівок обласного центру

05.11.14 14:36 0 662
Щороку з настанням осені рятувальники фіксують збільшення кількості пожеж на горищах та в підвалах багатоповерхових житлових будинків. Так, в період з вересня по листопад цього року на Прикарпатті вже трапилося 6 таких пожеж, на одній з них врятовано 36-річного безпритульного, куріння якого і спричинило загорання.

Ця ситуація є закономірною. адже не таємниця, що саме підвали та горища в осінньо-зимовий період стають місцем проживання безпритульних, які, як свідчить статистика, найменше дбають про безпеку. Часто саме їх бажання зігрітися чи просто покурити і стає причиною пожеж, від яких окрім них, страждають мешканці всього будинку.

Щоб таких пожеж у підвальних та горищних приміщеннях багатоквартирних будинків було якомога менше, працівники Управління ДСНС України в області разом з працівниками відповідних служб та відомств провели рейд щодо перевірки їх протипожежного стану. Рейдова група оглянула будинки на двох вулицях в обласному центрі і загалом картина всюди однакова – неналежний протипожежний стан та сильна захаращеність різноманітними речами й предметами.

Члени рейдової групи спілкувалися з мешканцями будинків, пояснювали їм важливість дотримання правил пожежної безпеки та радили дбати про те, щоб підвали й горища були надійно зачинені і не захаращені мотлохом, для загорання якого вистачить і однієї іскри. Окремі бесіди були проведені і з особами без постійного місця проживання.

За словами начальника Управління ДСНС в області полковника служби цивільного захисту Володимира Чернецького, такі рейди в осінньо-зимовий період проводитимуться систематично, адже вони є дієвим чинником профілактики пожеж в підвальних та горищних приміщеннях.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Рівненська область: ...

КОМЕНТАРІ