На Львівщині 10 - річний хлопчик викрав продукти з магазину

На Львівщині 10 - річний хлопчик викрав продукти з магазину

05.11.14 11:08 0 579
У Червонограді працівники міліції за фактом крадіжки відкрили кримінальне провадження за ознаками статті 185 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про притягнення батька зловмисника до адміністративної відповідальності. З хлопчиком правоохоронці проводять виховну роботу.

До Червоноградського міського відділу міліції, 29 жовтня, звернувся директор одного з продуктових магазинів із заявою про те, що невідома особа заховалась у приміщенні магазину та вночі вчинила крадіжку солодощів, алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Сума завданих збитків 1500 гривень.

Проведеними заходами працівники сектору кримінальної міліції у справах дітей Червоноградського міського відділу встановили, що крадіжку скоїв 10-річний місцевий мешканець. Того дня він з двома хлопцями зайшов у магазин перед його закриттям та сховався. Коли магазин закрився та усі продавці вийшли,зловмисник викрав солодощів, коньяк, дорогі парфуми. Усе викрадене він передав своєму товаришу через вікно, після чого виліз сам.

«Зовсім нещодавно хлопчину затримали у іншому магазині, звідки він намагався викрасти продукти харчування вартістю майже 500 гривень», - розповіла старший оперуповноважений СКМСД майор міліції Ірина Панасюк.

Відомості по даному факту внесено до ЄРДР за ознаками ч.1 ст.185 КК України (крадіжка). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

«Також відомо, що хлопчик з багатодітної сім'ї, неблагополучної. Батьки неодноразово притягувались до адміністративної відповідальності за неналежне виконання своїх батьківських обов'язків. З ними проводились відповідні профілактичні бесіди, однак це не дало відповідного результату. Хлопчик і надалі систематично пропускає заняття в школі, вступає у суперечки з сусідами, а батько продовжує вчиняти сварки в сім'ї та виганяти усіх з дому», - зазначила Ірина Панасюк.

У зв'язку з цим на даний час вирішується питання про притягнення батька дітей до адміністративної відповідальності по ст.173-2 КУпАП (вчинення насильства в сім'ї).

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області,

за матеріалами Оксани Козачок,

помічника начальника Червоноградського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі ПРАВИЛА ...
Наступна новина: На Хмельниччині гастролер ...

КОМЕНТАРІ