У Львові ДАІ закликає дорослих подбати про безпеку найменших учасників дорожнього руху

У Львові ДАІ закликає дорослих подбати про безпеку найменших учасників дорожнього руху

05.11.14 13:19 0 726
У розпалі веселої гри діти часто забувають про елементарні правила безпеки. Така необачність на дорозі може обернутися для малих непосид справжньою бідою, тож дорослим слід неодмінно застерегти діток від помилок та пояснити, як правильно поводитися на вулиці.

Розкажіть малечі, що перехожі повинні рухатися тротуарами або пішохідними доріжками. Якщо ж їх немає – тоді потрібно йти узбіччям назустріч транспорту.

Ще одне важливе правило: не можна вибігати на дорогу, у тому числі й на пішохідний перехід! Треба обов’язково зупинитися, переконатись, що немає небезпеки, і лише після цього йти далі.

За містом, де немає розмітки, переходити проїзну частину можна тільки там, де дорогу добре видно в обидва боки.

І, головне, про що повинен пам’ятати малий школярик: будь-які ігри на дорозі – вкрай небезпечні, навіть у дворах, де машини заїжджають дуже рідко!

ДАІ закликає дорослих обов’язково подбати і про дітей-пасажирів. Будьте максимально обережними, коли везете в автомобілі малечу. Дотримуйтесь безпечної швидкості руху, уникайте ризикованих маневрів! Не забувайте й про те, що на передньому сидінні авто не можна перевозити дітей, які зростом менші за 145 сантиметрів або якщо їм ще не виповнилося 12-ть років. Таких діток також заборонено перевозити на задньому сидінні мотоцикла чи мопеда.

Необхідно потурбуватися й про безпеку юних велосипедистів, адже саме вони доволі часто травмуються в ДТП. Такі пригоди стаються, як правило, через те, що малята виїжджають на дорогу, не маючи ще достатніх навичок керування «двохколісним».

Зверніть увагу! Відповідно до Правил дорожнього руху, виїжджати велосипедом на проїзну частину дороги дозволено лише з 14-ти років! Діткам молодшого віку можна кататися там, куди не заїжджають машини. Для таких забав найкраще обрати парк, сквер або ж стадіон. Аби малята не поранились, слід подбати про додаткові заходи безпеки - наколінники та захисний шолом.

Правоохоронці підкреслюють: дуже важливо ще змалку навчити дитину правильно орієнтуватися у дорожній ситуації та дбати про власну безпеку, адже такі знання вбережуть малечу від прикрих пригод на дорозі у майбутньому.

Про це повідомили у прес-службі управління ДАІ у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Повідомлення про ...

КОМЕНТАРІ