У Львові відтворили події листопадових боїв між січовими стрільцями та польськими військовими

У Львові відтворили події листопадових боїв між січовими стрільцями та польськими військовими

05.11.14 17:46 0 627
У рамках святкувань 96-ї річниці утворення Західноукраїнської Народної Республіки, минулими вихідними, 1-2 листопада, у центрі Львова відбулись театралізовані військово-історичні дійства «Проголошення ЗУНР» та «Буремний листопад 1918-го».

З метою відтворення подій 1918 року на площі Ринок біля входу у міську Ратушу було виставлено стрілецькі стійки та організовано патрулювання центральної частини міста військовими у формі Українських січових стрільців. Переодягнені військові також роздавали жителям та гостям міста інформаційні повідомлення про створення ЗУНР.

На головній площі міста також відтворили бої за Львів у листопаді 1918 року та початок українсько-польської війни. Учасниками реконструкції стали понад 60 осіб у формах та зі зброєю військових формувань тих часів.

Організувала заходи Громадська організація «Товариство пошуку жертв війни «Пам'ять» за фінансової підтримки департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

За словами організаторів, реконструкція подій 1918 року мала на меті популяризацію та поширення правдивої інформації про діяльність Українських січових стрільців серед широких кіл громадськості та заохотити глядачів до вивчення історії свого краю.

Фото: Ярослав Тимчишин

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Інформація про роботу ...
Наступна новина: Держчастку «Текстерно» ...

КОМЕНТАРІ