Утилізація небезпечної речовини поблизу села Рясне Руська — компетенція Львівської міськради та правоохоронних органів,– О. Балицький

Утилізація небезпечної речовини поблизу села Рясне Руська — компетенція Львівської міськради та правоохоронних органів,– О. Балицький

05.11.14 17:19 0 678
Питання утилізації небезпечної речовини, яка була виявлена в липні цього року на земельній ділянці поблизу села Рясна Руська, належить до компетенції Львівської міської ради (оскільки це територія Шевченківської районної адміністрації м. Львова) та правоохоронних органів – про це заявив директор департаменту екології та природних ресурсів ОДА Олексій Балицький.

Він зауважив, що згідно з частиною ІІ статті 9 Закону України “Про відходи”, саме територіальні громади є власниками відходів, що утворюються на об'єктах комунальної власності чи знаходяться на їх території і не мають власника або власник не відомий, іншими словами це безхазяйні відходи.

“Відтак, відповідно до положень Порядку виявлення та обліку безхазяйних відходів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України, місцеві державні адміністрації або органи місцевого самоврядування приймають рішення щодо подальшого повадження з відходами. У випадку ж визначення власника відходів, він несе повну відповідальність за додержання умов поводження з ними та запобігання негативному впливу відходів на навколишнє природне середовище відповідно до положень Закону України «Про відходи», – наголосив О. Балицький.

Директор департаменту екології ти природних ресурсів також повідомив, що недавно були утилізовані відходи, виявлені на території колишньої військової частини у м. Стрию: “Обласна державна адміністрація першочергово взяла на себе відповідальність за вирішення питання з утилізацією цих відходів, адже згідно з висновками експертизи, вони мали вищий ступінь концентрації”, – сказав О. Балицький.

Нагадаємо, внаслідок незаконного завезення невідомої речовини хімічного походження у вигляді сірого порошку з різким запахом аміаку, на земельній ділянці, що знаходиться на землях поблизу с.Рясна-Руська та належить до земель м.Львова, Яворівським районним відділенням Головного управління МВС України у Львівській області було порушено кримінальну справу та скеровано зразки грунту з невідомою речовиною в ДП «Науковий центр превентивної токсикології харчової та хімічної безпеки ім.академіка Л.І.Медведя» для визначення ступеня небезпеки зразків невідомої речовини.

За результатами експертизи, в даних зразках небезпечних речовин не виявлено. Відходи відносяться до 4 класу небезпеки, тобто малонебезпечних відходів. Джерелом походження цих відходів може бути суміш хімічного та металообробного виробництв.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині 55-річний ...

КОМЕНТАРІ