Чернігів: Секретар міської ради Владислав Кухар зустрівся з колективом центру соціальних служб для сім’ї,дітей та молоді

Чернігів: Секретар міської ради Владислав Кухар зустрівся з колективом центру соціальних служб для сім’ї,дітей та молоді

05.11.14 12:13 0 770
4 листопада секретар Чернігівської міської ради Владислав Кухар із робочим візитом відвідав міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Учасники зустрічі обговорили актуальні проблеми, які виникають у процесі роботи з сім'ями, що опинилися у складних життєвих обставинах, основні завдання, що стоять перед працівниками закладу, особливо зараз, коли з'явилась іще одна категорія громадян, які потребують допомоги – це вимушені переселенці з Донецької та Луганської областей, а також сім'ї військовослужбовців, які беруть участь в антитерористичній операції на сході України, або загинули, захищаючи кордони нашої держави.

Директор Центру Тетяна Кузнецова-Молодчая зазначила, що робота працівників закладу направлена на реалізацію в місті державної сімейної політики. Завдяки співпраці з структурними підрозділами міської ради, районних у місті Чернігові рад, правоохоронними органами, центром зайнятості, іншими державними установами, а також громадськими організаціями, які надають соціальні послуги, всім категоріям громадян надається професійна комплексна допомога. А саме, під час соціальних інспектувань вивчаються проблеми громадян, потім, в залежності від їх складності та бажання сім'ї щодо здійснення соціального супроводу, приймається відповідне рішення.

Директор центру підкреслила, що за три квартали 2014 року проведено 1576 соціальних інспектувань. В результаті під супроводом центру перебуває 354 сім'ї, в яких виховується 471 дитина. Члени цих родин та особи отримали 26164 соціально-педагогічні, соціально-медичні, психологічні та юридичні послуги.

За інформацією Т. Кузнецової-Молодчої, на даний час до центру звернулися 155 сімей, в них 135 дітей, – вимушених переселенців із Донецької та Луганської областей, з тимчасово окупованої території- 17 сімей та осіб, в них 15 дітей. Всі родини постійно забезпечуються гуманітарно-речовою допомогою, засобами гігієни; направлялися до громадських та благодійних організацій, відділу звернень громадян та соціальних питань міської ради. Всі діти влаштовані до дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів міста. Вирішуються питання щодо працевлаштування.

Крім того, спеціалісти центру надають психологічні послуги як переселенцям, так і учасникам АТО, з метою мінімізації психологічного стресу, адаптації до нового соціуму. Загалом, вищезазначеним родинам надана 1241 соціальна послуга.

Комплексне вирішення проблем сімей із дітьми військовослужбовців, які загинули в зоні АТО, залишається одним із пріоритетних напрямків роботи центру соціальних служб. Протягом вересня-жовтня, спільно з представниками управлінь праці та соціального захисту населення Деснянської та Новозаводської районних у м. Чернігові рад проінспектовано всі родини, члени яких загинули у ході проведення антитерористичної операції. Цим сім'ям надані необхідні соціально-педагогічні, психологічні, інформаційні, юридичні послуги.

Підводячи підсумки, Владислав Кухар подякував директору та всім спеціалістам міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді за щиру підтримку та допомогу тим громадянам, які дуже їх потребують. Також запевнив, що докладе максимум зусиль, щоб допомогти вирішити проблеми, які лежать у площині його повноважень.

Відділ зв'язків з громадськістю міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ