Автоінспекція Тернопільщини нагадує про дорожню безпеку та застерігає від хабарництва

Автоінспекція Тернопільщини нагадує про дорожню безпеку та застерігає від хабарництва

05.11.14 17:12 0 668
Статистика аварійності, дитячий травматизм, хабарництво на дорогах – обговорення цих та інших тем стало лейтмотивом зустрічі керівника обласного управління ДАІ Андрія Матрифайла з представниками засобів масової інформації.

Найболючіше питання, вирішення якого вимагає зусиль, насамперед, від учасників дорожнього руху - аварійність на дорогах. Зі слів Андрія Матрифайла, за десять місяців цього року на території області скоєно 1324 ДТП. Якщо цю цифру порівняти з минулорічною, то загалом спостерігається тенденція до зниження аварійності, проте рекорди б'ють автопригоди з потерпілими та загиблими. Кількість тих, що зазнали травм через дорожні аварії зросла майже на третину - це 391 особа, а кількість ДТП з летальними випадками зросла майже на дев'ять відсотків – це п'ятдесят троє людей. Аналіз причин аварійності таки засвідчує - бракує нам, учасникам дорожнього руху, культури поведінки на дорозі. Бо найбільше ДТП сталося через порушення правил маневрування, перевищення безпечної швидкості руху, недотримання дистанції, керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння.

Йшлося під час зустрічі з журналістами і про безпеку дітей на дорозі.

Проблема дитячого травматизму, на жаль не втрачає актуальності, тому зусилля співробітників обласної автоінспекції спрямовані на попередження аварійності за участю неповнолітніх. Андрій Матрифайло наводить статистику: «З початку року сталося 47 автопригод у яких двоє дітей загинули та 56 отримали травми. Причина кожної четвертої ДТП - порушення неповнолітнім норм безпечної поведінки на дорозі».

Хабарництво на дорогах – стало ще однією темою для розмови. Зі слів Андрія Матрифайла, на превеликий жаль, серед особового складу трапляються такі ганебні проступки. Приміром, з початку року задокументовано факт вимагання та отримання неправомірної вигоди працівником автоінспекції. Нечистого на руку співробітника не лише звільнили з органів внутрішніх справ, а й порушили щодо нього кримінальне провадження.

- Користуючись можливістю, через засоби масової інформації хочу звернутися до тих водіїв, котрі, так би мовити, звикли вирішувати «проблеми на місці», - наголосив полковник міліції .- Пам'ятайте, існує кримінальна відповідальність не лише за вимагання неправомірної вигоди, а й пропозицію.

До слова, за останніх три місяці задокументовано 27 фактів, коли водії, які допустили порушення правил дорожнього руху, намагаючись уникнути адміністративної відповідальності, самі свідомо провокували працівників Державтоінспекції на вчинення корупційного правопорушення, пропонуючи останнім грошову винагороду. Тому, перш ніж озвучите співробітникові ДАІ пропозицію «розплатитися на місці», подумайте про наслідки. Коли ж навпаки, міліціонер відверто вимагає від вас гроші, задокументуйте цей факт і зверніться до правоохоронних органів.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області у ...
Наступна новина: Утилізація небезпечної ...

КОМЕНТАРІ