На Житомирщині школярі запросили правоохоронців у гості до свого правового клубу

На Житомирщині школярі запросили правоохоронців у гості до свого правового клубу

05.11.14 08:05 0 650
На зустрічі бердичівські гімназисти продемонстрували представникам міськвідділу міліції та міськрайонного управління юстиції відмінні знання з правознавства та разом з гостями обговорили особливості застосування законодавства щодо неповнолітніх.

Чергова зустріч юних правознавців з практиками-правоохоронцями відбулася в Бердичівській міській гуманітарній гімназії №2. Відкрите засідання правового клубу «LEX» розпочала його керівник Олена Матвіюк, яка познайомила присутніх з уже напрацьованим досвідом діяльності.

Учасники клубу спілкуються з працівниками міліції, прокуратури, управління юстиції, лікарями, пожежними, представниками місцевої влади, аби разом обговорити застосування різних аспектів законодавства у щоденному житті. Відтак такі зустрічі дають свій позитивний результат: гімназисти отримують гарні практичні знання, про що свідчать кількарічні поспіль перемоги на місцевих та обласних олімпіадах з правознавства.

Десятикласниці Валентина Ясенко та Дарина Гироль розповіли присутнім про поняття правопорушення та види юридичної відповідальності. А їх молодші колеги– дев'ятикласниці роз'яснили учасникам клубу поняття адміністративної та кримінальної відповідальності, окремо зупинившись на застосуванні законодавства щодо неповнолітніх.

Гості та вчителі гідно оцінили підготовані школярками доповіді. Начальник кримінальної міліції у справах дітей Бердичівського міського відділу міліції Наталія Вальчук нагадала школярам про важливість дотримання здорового способу життя, застерегла від вживання алкоголю, наркотиків та тютюнопаління. Вона доповнила виступи учасників клубу, навівши багато прикладів з власної практики, які зацікавили та змусили підлітків замислитися.

- Ви досягли того віку, коли за пустощі доведеться відповідати згідно із законом, а тому ми закликаємо вас бути відповідальними у власних вчинках, - зауважила Наталія Вальчук. - Бажаю вам усім успіхів у навчанні та житті, розвивайтесь та будьте законослухняними громадянами.

Завершила засідання представник Бердичівського міськрайонного управління юстиції Олена Колодяжна, яка розповіла школярам про особливості роботи органів юстиції та відповіла на запитання учнів.

Гімназисти пообіцяли своїм гостям набувати нових правових знань, щоб в подальшому використовувати їх у своєму житті та запросили їх на наступні засідання клубу.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області,

за інформацією Бердичівського МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ