У Рівненській області протидія тероризму - один із пріоритетних напрямків роботи правоохоронців

У Рівненській області протидія тероризму - один із пріоритетних напрямків роботи правоохоронців

05.11.14 12:49 0 638
В умовах сьогодення тероризм, у різноманітних його проявах, набув широкого розповсюдження, наповнюючи життя людей болем і стражданням. Однак, кожен громадянин в силі зробити свій, хоча і невелекий, але надзвичайно важливий внесок у боротьбу з цим руйнуючим явищем.

А тому, необхідно проявляти максимум пильності, уважності й обережності, повідомляти до міліції про всі відомі чи виявлені факти появи підозрілих осіб, в тому числі тих, які облаштовуються у хатах-пустках або інших приміщеннях, поводяться агресивно чи мають при собі спецзасоби, зброю, закликають до антиконституційних дій або силового захоплення будівель державних установ чи організацій, звертати увагу на залишені без нагляду тривалий час транспортні засоби, валізи, пакунки тощо.

У чинному кримінальному законодавстві України передбачається відповідальність за діяння терористичного характеру. Серед таких можна в першу чергу виокремити злочини, передбачені статтями: 258-1 Кримінального Кодексу України – втягнення у вчинення терористичного акту; 258-2 – публічні заклики до вчинення терористичного акту; 259-3 – створення терористичної групи чи терористичної організації; 258-4 – сприяння вчиненню терористичного акту; 112 – посягання на життя державного чи громадського діяча; 113 – диверсія; частина 2 статті 147 – захоплення заручників, що поєднане з погрозою знищення людей; частина 1 статті 228-1 – погроза вчинити викрадення радіоактивних матеріалів та інші злочини.

Отож, сумніви окремих громадян у законності та раціональності державної політики в цілому або діяльності визначених чиновників, громадських діячів, підприємців чи інших осіб зокрема, не повинні бути виправданням для терору й екстремізму.

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Іршавські свободівці ...
Наступна новина: Читачі бібліотеки-філії № 2 ...

КОМЕНТАРІ