Рівненська область: керівництво Держслужби України з надзвичайних ситуацій опікується проблемами соціального забезпечення тимчасово переміщених осіб з районів проведення АТО

Рівненська область: керівництво Держслужби України з надзвичайних ситуацій опікується проблемами соціального забезпечення тимчасово переміщених осіб з районів проведення АТО

05.11.14 14:38 0 613
04 листопада з метою вивчення стану соціального забезпечення тимчасово переміщених громадян з АР Крим та східних областей України на Рівненщину з робочою поїздкою завітав директор Департаменту економіки і фінансів Державної служби України з надзвичайних ситуацій Олександр Олійник.

Представник ДСНС України провів робочу зустріч із заступником голови Рівненської обласної державної адміністрації - головою обласного штабу Олександром Савчуком, на яку були запрошені представники освіти, соціального захисту, міграційної служби, пенсійного фонду та обласного центру зайнятості. Відбулася зустріч в обласній державній адміністрації. Члени обласного штабу доповіли Олександру Олійнику про реальний стан умов проживання багатодітних сімей, інвалідів та одиноких літніх людей, що тимчасово перемістилися на Рівненщину, а також про роботу щодо здійснення координації та взаємодії з недержавними та волонтерськими організаціями з питань розміщення та соцзабезпечення вимушених переселенців.

Разом з тим, в ході наради обговорювалися питання готовності до експлуатації в осінньо-зимовий період об’єктів, які визначені для розміщення вимушено переміщених осіб, забезпеченість опаленням та перелік проблемних питань, що потребують невідкладного рішення.

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Савчук зазначив: - «На Рівненщині зареєстровано 2404 переселенця з Криму та східних областей України. Завдяки працівникам Головного управління ДСНС у Рівненській області організовано відвідування багатодітними родинами цієї категорії осіб музеїв, парків, атракціонів, пожежно-рятувальних частин, перегляд кінофільмів, вікторин та різноманітних акцій для дітей вимушених переселенців».

У свою чергу заступник голови штабу, начальник ГУ ДСНС у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Сергій Крук зазначив, що співробітниками Держслужби з НС організовано вивчення соціально-побутових умов проживання переселенців, а також надано психологічну, а в окремих випадках, медичну допомогу. Психологи Служби порятунку постійно працюють з родинами переселенців аби відновити їхній емоційний стан та повернути до нормального життя. Неодноразово працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій забезпечували безпечну доставку службовим автотранспортом родин та груп дітей зі східних областей до місця тимчасового проживання.

Підбиваючи підсумки засідання, Олександр Олійник відзначив чітку взаємодію усіх задіяних служб Рівненської області з питань оперативного та ефективного вирішення соціально-побутових проблем тимчасових переселенців, завдяки чому жодна родина не залишилася без вчасної та всебічної допомоги з боку органів місцевої влади.

По закінченні робочої наради Олександр Олійник відвідав Рівненський центр соціально-психологічної допомоги, у якому проживають сім’ї із Луганщини. Тимчасово влаштовані члени родин розповіли, що побутом та умовами проживання вони цілком задоволені.

Крім того, у ході робочого візиту директор Департаменту відвідав пункт прийому гуманітарної допомоги у місті Рівному, у якому знаходяться продукти харчування, теплий одяг та взуття. До збору долучились рятувальники та члени їх родин, які зібрали близько 1,5 тон теплих речей для потреб жителів Сходу. Гуманітарний вантаж незабаром відправиться до пункту призначення.

По завершенні перебування директор Департаменту економіки і фінансів ДСНС України Олександр Олійник відвідав підрозділи Рівненського гарнізону Служби порятунку, перевірив їх готовність до дій в умовах осінньо-зимового періоду, а також ознайомився з ходом робіт на об’єктах будівництва та реконструкції ГУ ДСНС області.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ