Рівненські правоохоронці піклуватимуться,щоб осінні канікули пройшли без правопорушень

Рівненські правоохоронці піклуватимуться,щоб осінні канікули пройшли без правопорушень

05.11.14 08:55 0 677
В Україні тривають загальнодержавні оперативно-профілактичні заходи «Канікули», у ході яких виявляються особи, які втягують підлітків у злочинну діяльність, проституцію, жебрацтво, наркоманію. Попереджаються злочини з боку неповнолітніх, перевіряється рівень їхнього соціального стану і правового захисту. Операція триває з 22 жовтня до 2 листопада нинішнього року. Активними учасниками цих заходів є працівники УМВС України в Рівненській області.

У проведенні відпрацювань залучаються працівники кримінальної міліції у справах дітей, міліції громадської безпеки, підрозділів боротьби з незаконним обігом наркотиків, боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, служб у справах дітей державних адміністрацій, органів освіти і науки та громадськості.

Працівники міліції виявляють та документують факти продажу неповнолітнім алкогольних і тютюнових виробів на території області. Особлива увага звертається на ті заклади торгівлі, що розташовані поблизу вокзалів, місць дозвілля та відпочинку підлітків. Особи, які продають дітям алкоголь або тютюнові вироби притягуються до адміністративної відповідальності за частиною 2 статті 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Поза увагою не залишаться й ті дорослі, які доводять підлітків до стану алкогольного сп'яніння. Вразі виявлення подібних фактів, на них чекатиме відповідальність згідно з статтею 180 КУпАП.

Вживаються заходи й щодо виявлення дітей, які постраждали від сексуального насильства, використовуються для надання сексуальних послуг або ж з метою створення порнографічної продукції.

Працівники міліції також звертають увагу працівників торгівлі на внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення. Саме цим законодавчим актом внесені зміни до статей 156, 164-5 та 175-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення в частині підвищення розміру штрафу за здійснення правопорушення.

У лютому поточного року набрав чинності й Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв», яким внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме до статті 156, чим передбачено заборону продажу пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв або тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років.

Працівники міліції звертаються до усіх небайдужих і наголошують, що у період осінніх шкільних канікул переважна більшість дітей залишаються без нагляду дорослих. На теперішній час серед молоді мають місце поширення лікарських засобів, як ефедрин та його похідні, тому звертаємося до працівників аптечних кіосків та медичних закладів не продавати дітям та молоді вказані лікарські препарати. Нехай за пігулками приходять їх батьки. Не продавайте неповнолітнім алкогольні напої і тютюнові вироби. А водії транспортних засобів, будьте уважними та обережними під час керування автомобілем! Не забувайте, що на вулицях діти. Дотримуйтесь правил дорожнього руху, не перевищуйте швидкість адже за цим стоїть чиєсь життя. Давайте разом піклуватися за наших дітей!

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ