Житомирська міліція застерігає автовласників: транспортні засоби без нагляду - принада для злодіїв

Житомирська міліція застерігає автовласників: транспортні засоби без нагляду - принада для злодіїв

06.11.14 10:15 0 770
Упродовж однієї ночі у Житомирі невідомі демонтували колеса з двох автівок, залишених власниками у дворах багатоповерхівок. Нині триває розшук зловмисників. Правоохоронці закликають автомобілістів вчасно подбати про надійну стоянку для власних транспортних засобів.

Вранці до чергової частини Житомирського міськвідділу міліції звернувся 68-річний житомирянин із повідомленням про демонтаж та викрадення коліс з його автомобіля «Лада Калина». За словами пенсіонера, легковик він залишив поблизу під'їзду свого будинку і навіть кілька разів вночі контролював, чи все в порядку. Однак таких застережних заходів виявилося замало: вранці чоловік виявив зникнення трьох коліс вартістю близько 2 тисяч гривень.

З аналогічною заявою звернувся й 34-річний чоловік, що проживає в іншому районі обласного центру. Цього разу здобиччю зловмисників були чотири колеса з «Мерседеса», також залишеного без нагляду.

На місця події виїздили слідчо-оперативні групи міліції, звідки вилучено слідову інформацію. Нині тривають заходи, спрямовані на встановлення та затримання осіб, причетних до згаданих подій.

За словами начальника Управління карного розшуку УМВС Віктора Бугири, автовласники, які залишають свій транспорт у дворах багатоповерхівок, значною мірою сприяють зловмисникам у здійсненні їх лихих намірів. Натомість повідомлення про неприємності з автомобілями, які перебувають на охоронюваних стоянках, до міліції практично не надходять.

- Аби з'ясувати, чи належно охороняються спеціалізовані стоянки для транспорту в обласному та районних центрах, чи немає там викрадених автомобілів та запчастин, працівники міліції проводять їх перевірки, - продовжує Віктор Бугира. – Слід зазначити, що на всіх стоянках є належно облаштовані вільні місця, відтак нарікання власників на те, що немає куди поставити свою машину, безпідставні.

Відтак правоохоронці рекомендують автомобілістам дотримуватися низки елементарних правил перестороги, аби не втратити транспортний засіб та речі, які знаходяться в його салоні, убезпечити себе від посягань зловмисників:

- автомобіль необхідно залишати на надійній охоронюваній стоянці, адже зловмисники, які викрадають транспортні засоби, обирають ті, що стоять у дворах будинків та на вулицях без нагляду;

- часто увагу злодіїв привертають цінні речі всередині автосалону. Відтак, покидаючи автівку навіть на нетривалий час, не варто лишати в ній документи, гроші, сучасні ґаджети тощо;

- не забувайте завжди зачиняти вікна та дверцята, перевіряти, чи не залишили ключ у замку запалення, навіть виходячи «на хвилинку»;

- важливим способом захистити транспортний засіб є встановлення якісної охоронної сигналізації, яка не тільки сповістить господаря про посягання на майно, але й заблокує намагання зловмисника викрасти автомобіль.

Відтак, відповідальне ставлення до збереження власного майна значно зменшить шанси зловмисників заволодіти ним.

Наталя Тимчук,

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Цього року благодійні ...

КОМЕНТАРІ