На Хмельниччині 6 листопада - Міжнародний день запобігання експлуатації навколишнього середовища під час війни та збройних конфліктів

На Хмельниччині 6 листопада - Міжнародний день запобігання експлуатації навколишнього середовища під час війни та збройних конфліктів

06.11.14 11:03 0 712
Вперше Міжнародний день запобігання експлуатації навколишнього середовища під час війни та збройних конфліктів відзначався 6 листопада 2001 року після прийняття відповідного рішення Генеральною Асамблеєю Організації Об'єднаних Націй. Саме тоді було вирішено боротися за попередження експлуатації навколишнього середовища під час війни.

Війна та збройні конфлікти, якими б не були їх причини, приносять невимовні жахи для людства і здатні, на превеликий жаль, за лічені хвилини знищити те, що створювалося природою і людиною упродовж багатьох віків.

Під час військових дій забруднюються водоймища, випалюються посіви та ліси, внаслідок чого забруднюється атмосферне повітря, отруюється грунт, гинуть тварини, руйнуються цілі екосистеми. Після припинення конфліктів потрібно багато часу для відновлення зруйнованих екосистем.

Шкода, заподіяна навколишньому середовищу під час збройних конфліктів, призводить до погіршення екологічного стану Планети та її природних ресурсів, ставить під загрозу не тільки матеріальний устрій та безпеку людей, а й саме їх життя та існування цивілізації.

Організація Об'єднаних Націй надає великого значення природоохоронній діяльності, яка стала частиною нашої концепції зміцнення миру. Захист навколишнього середовища може полегшити країнам вирішення завдань забезпечення зайнятості, стимулювання розвитку та попередження поновлення воєнних конфліктів. Тому давайте знову заявимо про свою тверду рішучість боротися за попередження експлуатації навколишнього середовища під час війни.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Володимир Хомко: "Ми ...

КОМЕНТАРІ