Цього року благодійні організації,не пов’язані з АТО,ледве виживають

Цього року благодійні організації,не пов’язані з АТО,ледве виживають

06.11.14 10:19 0 679
Благодійні організації, діяльність яких не пов'язана з допомогою армії, цього року ледве виживають. Адже чимало меценатів жертвують тепер лише на українське військо. Тим часом, хворих дітей, які потребують допомоги волонтерів, з початком війни не поменшало.

Про це йдеться у сюжеті програми новин «Огляд дня» телеканалу ZIK (щобудня о 21:00) репортера Ірини Сало.

Керівники благодійних фондів кажуть, що з початком війни у країні чимало меценатів припинили підтримку фондів, віддаючи усі свої кошти на Схід.

Керівник громадської організації «САМІ» Андрій Породко зізнається, що у Львові тепер складніше організовувати благодійні акції, які не мають стосунку до АТО.

«Тяжко тепер працювати, бо, навіть, коли звертаєшся до потенційних партнерів чи спонсорів, то багато в кого є відмазка, – я допомагав Майдану, тепер допомагаю армії. Надіюсь, що то є реальний привід. Але в дуже багатьох випадках – це як один з методів відшивання організації, що прийшла по допомогу», – зазначає Андрій Породко.

Втім, наприклад, Український католицький університет, який на 80% залежний від пожертв благодійників, цього року змін не відчув. Щоправда, кошти для розвитку вишу збирають переважно за океаном.

В УКУ пояснюють, що жертводавці вболівають не лише за перемогу на сході України, а й за реформування держави всередині, зокрема і освіти.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирська міліція ...
Наступна новина: Чернігівська область: ...

КОМЕНТАРІ