На Вінничині оперативники затримали двох підозрюваних у розбійних нападах на пенсіонерів

На Вінничині оперативники затримали двох підозрюваних у розбійних нападах на пенсіонерів

06.11.14 10:52 0 696
Працівники управління карного розшуку міліції затримали двох вінничан, яких обґрунтовано підозрюють у скоєнні розбійних нападів на самотніх пенсіонерок у Мурованокуреловецькому та Ямпільському районах області. Погрожуючи своїм жертвам фізичною розправою, зловмисники забирали в них гроші, золоті вироби та мобільні телефони.

Оперативники карного розшуку обласної міліції затримали групу розбійників, які собі за жертв обирали самотніх пенсіонерок. До однієї з потерпілих зухвалі злодії навідувалися двічі, оскільки знали, що 58-річна жінка працює на керівній посаді одного з місцевих підприємств, і дома зберігала не лише власні кошти, а й гроші підприємства.

До господарств своїх жертв зловмисники під'їжджали на автомобілі, і під приводом потреби допомоги в ремонті автівки, потрапляли до середини житлових будинків, одягали маски з прорізями для очей, зв'язували жінок скотчем чи пластиковими хомутами, били, вимагали віддати гроші та коштовності. Коли жінки не витримували знущань і врешті-решт говорили, де схованки, злодії спустошували їх, забирали мобільні телефони, щоб потерпілі не змогли одразу подзвонити до міліції, та тікали.

У однієї з потерпілих злодії забрали 570 доларів США та золоті прикраси вагою близько 25 г, у іншої – 3 500 доларів США, 67 тисяч гривень та золоті прикраси на суму близько 100 тисяч гривень.

Як розповів начальник обласної міліції Вінниччини Ігор Моренець, на слід злодіїв оперативники вийшли за допомого речових доказів. За висновками криміналістів, які провели ДНК експертизу, на усіх трьох місцях злочину вилучені одні й ті самі біологічні матеріали. Перевіривши їх за міліцейськими базами даних, особи зловмисників були встановлені. Ними виявилися двоє неодноразово судимих вінничан віком 26 та 36 років. Обидва чоловіки наркозалежні.

Зі слів підозрюваних, золоті вироби та телефони вони здали в обласному центрі у ломбарди, а усі гроші витратили на наркотики та продукти харчування.

За фактами розбійних нападів слідчим управлінням міліції розслідуються кримінальні провадження відповідно до ч.3 ст. 187 (розбій, поєднаний з проникненням у житло). За таке кримінальне правопорушення затриманим загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

СЗГ УМВС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківську ...
Наступна новина: На Тернопіллі під час ...

КОМЕНТАРІ