Волинська громада обговорює доцільність впровадження інвестиційного проекту ДП «Волиньторф»

Волинська громада обговорює доцільність впровадження інвестиційного проекту ДП «Волиньторф»

06.11.14 09:05 0 749
Учора в облдержадміністрації відбулося громадське обговорення перспективного для економіки регіону проекту, ініційованого головою ОДА Володимиром Гунчиком, – розвиток ДП «Волиньторф».

До участі в дискусії долучилися представники профільних департаментів та управлінь ОДА, територіальних підрозділів державних органів влади, міської ради, науковці.

Нині розширення діючих та розробка нових торфовищ є вкрай перспективними для області, адже ця копалина є раціональною заміною природному газу, має попит на закордонних ринках.

За словами радника голови ОДА Сергія Кошарука, на перспективу, в рамках інвестиційного проекту в області виокремили 7 торфовищ. Втілення його в регіоні потребує інвестицій до 200 млн грн, а окупність – 8-9 років. На разі Волинь отримала вже рекомендації КМУ щодо реалізацію цього проекту отримала, наразі триває напрацювання процедурних моментів.

Начальник Головного управління Держземагентства у Волинській області Василь Василенко повідомив, що за дорученням голови ОДА, фахівці управління Держземагентства в області збирають інформацію про земельні ділянки, перспективні для розробки корисної копалини. Раніше ці дані були неповні. Нині ж вони оновлені й загальна площа ділянок збільшилася - загалом по регіону 22 785 га.

Однак, поки ще вона не є стовідсотковою, відтак – у службу геології та надр спрямовано лист щодо уточнення.

Василь Василенко також наголосив, що інформація повинна бути максимально відкритою для громадськості, адже поряд з великими родовищами є й чимало малих, площею до 70 га. Їх розробка насамперед буде цікавою для невеликого приватного бізнесу. З огляду на це, після повного узагальнення інформації про доступні родовища, її розмістять на офіційних веб-порталах ОДА, профільних управлінь та відомств.

Регіональний проект з розвитку торфодобувної галузей має стане одним із пріоритетних при формуванні Стратегії Волинь-2020. Відтак, надаватиметься максимальна допомога у вирішенні земельних питань, відводі родовищ корисних копалин.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ЄБРР виділить ...
Наступна новина: У Сімферополі хочуть ...

КОМЕНТАРІ