В Житомирській області олевські міліціонери влаштували школярам правовий лікбез у місцевому райвідділку

В Житомирській області олевські міліціонери влаштували школярам правовий лікбез у місцевому райвідділку

06.11.14 08:43 0 725
Днями на екскурсію в Олевський райвідділ міліції завітали страшокласники загальноосвітньої школи с. Жовтневого. Діти дізналися не лише про роботу різних служб міліції, але й про те, яким має бути законослухняний громадянин України.

Гостей-дев'ятикласників правоохоронці зустріли на порозі Олевського райвідділку, розповівши про його структуру, кількість працівників міліції у районі та основні завдання, які виконують правоохоронці.

Оглядини райвідділу та знайомство з його працівниками розпочалися для юних відвідувачів з чергової частини, куди надходять усі повідомлення про правопорушення та події, що трапляються у районі. Школярі мали змогу поспостерігати за діями оперативного чергового від моменту надходження телефонного повідомлення і до виїзду на місце події слідчо-оперативної групи.

Наступним етапом стало безпосереднє знайомство з оперативниками карного розшуку, сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків, працівниками дитячої міліції, які викривають зловмисників, а також зі слідчими, які розслідують злодіяння.

Під час такої екскурсії правоохоронці попутно розповіли старшокласникам, коли і за які проступки настає адміністративна та кримінальна відповідальності для неповнолітніх, чим вони відрізняються та яке покарання загрожує за той чи інший вид правопорушення.

Працівники сектору кримінальної міліції у справах дітей, у свою чергу, нагадали дітям про неприпустимість вживання тютюнових виробів та алкогольних напоїв. Особливу увагу присвятили й профілактичній бесіді з молоддю щодо табу на наркотичні засоби, попередивши, що чинним законодавством за їх зберігання та збут передбачена сувора відповідальність.

Врешті, школярі оглянули зброю та спецзасоби, у тому числі індивідуального захисту, якими забезпечені правоохоронці для повсякденної роботи.

– Такі зустрічі правоохоронців зі школярами різного віку стали вже доброю традицією і мають неабияке позитивне значення для виховання правової культури у підростаючого покоління. Особливо важливо проводити подібні заходи із учнями старших класів, адже демонстрація діяльності міліціонера має ще й профорієнтаційне спрямування, - прокоментував начальник Олевського РВ УМВС Віктор Думан.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області,

за повідомленням Олевського РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ