В Житомирській області допомога військовослужбовцям - учасникам АТО – на особистому контролі голови облдержадміністрації

В Житомирській області допомога військовослужбовцям - учасникам АТО – на особистому контролі голови облдержадміністрації

06.11.14 11:51 0 723
Однією з найважливіших і, за словами голови облдержадміністрації Сергія Машковського, найболючіших напрямків своєї діяльності він вважає допомогу військовослужбовцям - учасникам антитерористичної операції та їхнім сім'ям. Про це керівник області розповів журналістам під час прес-конференції, присвяченій 100 дням його перебування на посаді.

Велика увага в області приділяється сім'ям загиблих військовослужбовців. На жаль, кількість бійців, які віддали своє життя, виборюючи незалежність України на сході, одна з найбільших в Україні і складає на 89 осіб. Для надання одноразової матеріальної допомоги сім'ям загиблих (в розмірі 30 тис. на кожну сім'ю) з обласного бюджету були виділені кошти в розмірі 2 млн. 300 тис. грн. За повідомленням Сергія Машковського, на наступній сесії, яка відбудеться 20 листопада, планується виділення додаткових 500 тис. грн.

Питання матеріального стану сімей військовослужбовців, задіяних в АТО, на постійному контролі голови облдержадміністрації. Райони і міста постійно звітують департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, зазначаючи, яка допомога була надана, які потреби чи проблеми має та чи інша сім'я.

Ведеться активна робота щодо допомоги пораненим військовослужбовцям. Житомирщина однією з перших в Україні розробила програму реабілітації військовослужбовців, які повернулися із зони АТО. На даний момент наша область єдина в Україні виділила кошти на цю програму в розмірі 2 млн. грн. Програма передбачає реабілітацію військовослужбовців у визначених 26 амбулаторно-профілактичних закладах вторинного рівня та 6 закладах третинного рівня, а саме: в обласній клінічній лікарні ім. О. Гербачевського, у центрі вертебрології, військовому госпіталі для ветеранів війни у м. Бердичеві, психіатричній лікарні №1, наркологічному диспансері та санаторії «Дениші». В обласній лікарні працює комісія, яка консультує військовослужбовців і направляє їх на лікування.

В області приділяється велика увага і сім'ям бійців, які зараз перебувають у зоні АТО. Сергій Машковський вважає це важливим завданням влади, наголосивши: «Житомирські бійці воюють, ризикуючи своїм життям, і хочуть бути впевнені в тому, що їх близькі знаходяться в безпеці і мають все необхідне». Сім'ї військовослужбовців забезпечуються енергоносіями для проходження опалювального сезону, їм надається одноразова матеріальна допомога. Загалом з обласного та місцевих бюджетів для матеріальної допомоги військовослужбовцям та їх сім'ям виділено 1,3 млн. грн. Влада спільно з громадськими організаціями сім'ям загиблих військовослужбовців надала допомогу на суму 4,3 млн. грн.

Сергій Машковський зауважив: щоб систематизувати роботу з надання допомоги військовослужбовцям, планується створити оперативний штаб. До його складу увійдуть як громадські активісти, так і представники облдержадміністрації, обласної ради. Будуть визначені відповідальні особи за кожну житомирську військову частину, яка перебуває в зоні проведення АТО. Буде налагоджено взаємозв'язок із підприємствами та спонсорами, які готові допомогти бійцям, щоб вони отримували ту допомогу, яка їм потрібна саме зараз.

Для військових формувань з обласного бюджету протягом 2014 року були виділені кошти в розмірі 4,5 млн. грн. Ці кошти були спрямовані підрозділам УМВС, СБУ, які перебували й перебувають у зоні АТО, для потреб 10-го батальйону територіальної оборони, трьох військових бригад Житомирської області.

Обласна влада намагається реагувати на всі звернення. Наразі увага акцентується на збиранні теплих речей. Під час ротації надається допомога транспортом, дизпаливом. «Щоб ця робота проводилась організовано і системно, і буде створено оперативний штаб», - стверджує Сергій Машковський.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За позовами рівненських ...
Наступна новина: На Тернопільщині під час ...

КОМЕНТАРІ