Житомирщина одна з небагатьох областей в Україні виділила кошти на допомогу переселенцям

Житомирщина одна з небагатьох областей в Україні виділила кошти на допомогу переселенцям

06.11.14 16:10 0 698
Важливим напрямком роботи обласної влади є допомога вимушеним переселенцям, які приїхали до Житомирської області зі сходу країни та Криму. На цьому акцентував увагу голова облдержадміністрації Сергій Машковський під час звітної прес-конференції про 100 днів діяльності на посаді.

Сергій Машковський відмітив, що постійно ведеться робота з переселенцями різними структурними підрозділами облдержадміністрації, які допомагають цим громадянам вирішувати їх питання.

Станом на 3 листопада 2014 року на Житомирщині перебуває 5077 вимушених переселенців, в тому числі 1677 дітей, 1280 пенсіонерів та інвалідів, 639 чоловіків, 1481 жінок. Так з Криму до нашої області приїхали 239 осіб, а з території проведення АТО – 4838 осіб. За весь час з регіону до власних домівок у Луганській та Донецькій областях повернулося 919 осіб.

Переселенці на Житомирщині розміщені в комунальних закладах, а також проживають у родичів та друзів. Усі державні установи, в яких знайшли прихисток переселенці, придатні для проживання в них в осінньо-зимовий період.

Житомирщина одна з небагатьох областей в Україні виділила кошти на допомогу переселенцям. На ці цілі з обласного бюджету спрямовано 4,5 млн грн, з яких 4 млн грн спрямовані на компенсації витрат комунальним закладам та 500 тис. грн на виплату матеріальної допомоги переселенцям, які потрапили в скрутне матеріальне становище. Вже відшкодовано установам та організаціям за фактично понесені витрати, пов'язані із тимчасовим проживанням громадян, у сумі 698,4 тис. грн, а також надано матеріальну допомогу 145 особам на загальну суму 66,9 тис. грн та підготовлено розпорядження голови облдержадміністрації на виплату 119 особам на суму 51,1 тис. грн.

Керівництво області проводить зустрічі з представниками комунальних закладів, в яких проживають вимушені переселенці, щоб знати потреби цих громадян.

Крім того, в області працевлаштовано 114 осіб з числа переселенців, 284 особи зареєстровано у центрі зайнятості, 206 особам призначено виплату по безробіттю. У місцях компактного проживання проводяться зустрічі з роботодавцями, обласна служба зайнятості організовує семінари.

Голова облдержадміністрації Сергій Машковський висловив вдячність за допомогу переселенцям жителям області, зокрема волонтерам, котрі забезпечують харчуванням та теплим одягом.

Нагадаємо, що в обласній адміністрації працює оперативний штаб з вирішення проблемних питань людей, що прибувають з АРК та східних областей. Контактний телефон: (0412) 47-44-69.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Особенности 3D телевизора
Наступна новина: У Івано-Франківську ...

КОМЕНТАРІ