Житомирська область одна із перших в державі розпочала опалювальний період

Житомирська область одна із перших в державі розпочала опалювальний період

06.11.14 10:42 0 756
Під час звітної прес-конференції про 100 днів на посаді голови облдержадміністрації Сергій Машковський звернув увагу на реалізацію заходів у напрямку енергозбереження та особливості цьогорічного опалювального сезону в регіоні. За його словами, в умовах серйозної нестачі газу в Україні та роботи щодо виконання доручення Кабінету Міністрів по зменшенню обсягів споживання цього ресурсу на 30%, Житомирська область одна із перших в державі розпочала опалювальний період. Все відбувалося планово та прогнозовано. Так, до теплопостачання підключено 8402 житлові будинки, 813 шкіл, 702 дитячі садочки, 54 лікарні. Вже запущені всі 936 котелень та 94 центральні теплові пункти. Жодних скарг чи звернень щодо неналежної роботи мережі теплопостачання немає, а всі поточні проблеми оперативно вирішуються.

З метою скорочення обсягів споживання природного газу в області проведено комплекс технічних та організаційних заходів. За словами Сергія Машковського, особлива увага приділяється переведенню котелень на альтернативні види палива. До кінця поточного року планується перевести на альтернативні енергоносії 112 котелень. Роботи вже завершено на 83 таких об'єктах, а на 29 вони ще тривають, що дозволить їм використовувати тверде паливо у грудні. Прогнозований обсяг економії природного газу становитиме 13,8 млн. м3, що у грошовому еквіваленті дорівнює близько 80 млн. грн. Голова облдержадміністрації відзначив, що реконструкція котелень здійснюється і за рахунок субвенції з державного бюджету. Наша область отримала на заходи з енергозаміщення 14,6 млн. грн.

Керівник області зазначив, що 4 листопада в Житомирі відбулася перша в Україні обласна енергетична конференція, на якій була презентована енергетична дорожня карта. Вона є своєрідним сигналом для всіх керівників та інвесторів, які готові вкладати кошти в заходи щодо енергоефективності та доказом того, що влада відкрита і готова до конструктивної співпраці в цьому напрямку.

Сергій Машковський констатував, що органи влади попрацювали над тим, аби взимку в області не виникало непередбачуваних ситуацій, та доклали зусиль, щоб в холодну пору року жителям Житомирщини було тепло і комфортно.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку продовжують ...
Наступна новина: У Львові автомобіль влетів ...

КОМЕНТАРІ