Закарпатські бійці батальйону "Січ" знову відбувають у зону АТО

Закарпатські бійці батальйону "Січ" знову відбувають у зону АТО

06.11.14 09:34 0 773
Ну от і все. В п'ятницю від'їжджаємо. Хочеться подякувати всім тим, хто голосував на позачергових парламентських виборах за мене, Василя Вовкуновича, кандидата в народні депутати по ОВО № 73, і за ВО "Свобода": 15% рубіж в межах міста Берегове – це прекрасний результат та ще й за відсутності власної виборчої кампанії.

Наступна ротація батальйону "Січ" відбудеться в середині листопада. Потрібно замінити наших хлопців, які захищають дамбу біля Курахово, підрив якої може несті смертельну загрозу для Маріуполя.

Їду із побратимами Сашею Шубертом з Виноградова та Золі Варгою із Королева, бо на Донбасі чекають на ротацію хустяни, ужгородці, іршавці. У нашому батальйоні спецпризначення аж 16 вояків-закарпатців.

Якщо в червні мене гнав в АТО страх за Україну і відчуття, що я крайній, позаду мене немає нікого, то тепер ми справжня сила. Адже нас в батальйоні декілька сотень, а самій зоні АТО- понад сто тисяч. Є дух молодецтва, гордості за свій бойовий підрозділ, переживання за його авторитет. Ми скріплені дружбою, яка замішана на солдатському поті, присмаку тривожних ночей на блокпосту, адреналіну світанків при зачистці підозрілих територій чи витримки при цілоденному сидінні в засаді на відповідному "гнізді".

Їдемо не із пустими руками. Веземо тепло сердець наших краян, які щедро діляться з нами всім своїм добром від теплих речей і взуття до харчів і автотранспорту. Побратимам із Виноградова, які нещодавно прибули на ротацію, вдалося з допомогою місцевих волонтерів буквально за декілька днів зібрати кошти на придбання позашляховика, на якому можна встановити ДШК. Шкода, що в Берегові волонтерський рух набув ознаки "мишачого вовтузіння", коли "жриці від волонтерства" не змогли розділити пальму першості.

Отже, велике людське спасибі всім, хто приєднався чи має намір допомогти нашим бійцям в зоні АТО. Адже завжди так було в українців, що були лицарі – козаки, і були хлібороби, які годували і одягали військо, одержуючи натомість захист і волю. Такий порядок речей існував в Україні кілька століть. Подальший хід історії показав хибність і небезпеку філософії "касті свинопасів": коли між хлібом і свободою вибираєш хліб, в підсумку втрачаєш те і друге.

Історія хороший вчитель. Слава закарпатцям, в яких б'ється щире серце синів і дочок України! Слава Україні!

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ