Івано-Франківськ: депутатів міської ради непокоїть хаотичність розміщення вивісок та реклам у місті

Івано-Франківськ: депутатів міської ради непокоїть хаотичність розміщення вивісок та реклам у місті

06.11.14 12:37 0 771
На позачерговій сесії міської ради 4 листопада депутат міської ради Світлана Оришко звернула увагу на засмічення центральної архітектурної зони Івано-Франківська яскравою і недоречною рекламою

Депутат міської ради Світлана Оришко звернула увагу директора КП «Міський рекламно-інформаційний центр» Вікторії Шахоріної на хаотичність розміщення власної вивіски суб'єктами господарської діяльності. Зі слів депутата – центр міста, який має особливий архітектурний ансамбль, перетворився на суцільну ліпнину вивісок та реклам. Така ситуація є не тільки порушенням естетичних норм, а й загрозою підриву туристичного потенціалу міста.

«Пора з цим закінчувати і робити якийсь порядок. У нас же є якісь важелі і повноваження. А якщо ні — через дозволи, оренду якось стимулювати щоб вони привели місто в порядок», — заявила Світлана Оришко.

Вікторія Шахоріна відповіла, що її підприємство з непривабливими вивісками бореться вже три роки, проте на заваді ефективній роботі стоїть недосконале законодавство.

«У нас є нас чітко прописано, як мають виглядати вивіски, проте зняти непривабливу вивіску ми не можемо, так як порушимо Господарський кодекс. Це законодавча колізія, яка зв'язує нам руки», — підсумувала Вікторія Шахоріна.

Як сказала Вікторія Шахоріна ситуацію може виправити паспортизація будівель, де будуть чітко прописані вигляд будинків.

В результаті обговорення міський голова Віктор Анушкевичус дав протокольне доручення КП «Міський рекламно-інформаційний центр» та відділу культурної спадщини міськвиконкому подати на розгляд бюджетної комісії пропозиції з фінансування таких паспортів будинків на площі Ринок на наступний рік.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ