У Львівській області діяльність Центрів надання адміністративних послуг буде вдосконалено

У Львівській області діяльність Центрів надання адміністративних послуг буде вдосконалено

06.11.14 12:10 0 713
У Верховній Раді України знаходиться Проект Закону України, яким передбачено, що 100% плати за надання більшості адміністративних послуг надходитиме до місцевого бюджету. Також планується створити при кожному об'єкті надання послуг експертно-апеляційну раду, яка буде розглядати скарги щодо порушення термінів надання послуг. До ради будуть входити представники органів влади, місцевого самоврядування та громадськості.

Про це зазначив заступник начальника управління реформування системи адміністративних послуг Міністерства економічного розвитку та торгівлі України Олександр Каменчук під час семінару “Вдосконалення діяльності центрів надання адміністративних послуг”, що відбувся у Львівській ОДА.

Учасниками семінару були представники районних та міських Центрів надання адміністративних послуг Львівщини. Під час зустрічі спікери розповідали про урядові ініціативи щодо вдосконалення ЦНАПів та методи вдосконалення діяльності центрів.

Система надання адміністративних послуг якомога швидше повинна бути удосконалена на законодавчому рівні. “Надання цих послуг повинне мати цивілізоване обличчя, – зазначив під час свого виступу перший заступник голови ОДА Йосиф Ситник. – Наразі, ми маємо ряд проблемних питань при практичному впровадженні надання переліку послуг територіальних органів Реєстраційної служби Головного управління юстиції та Головного управління державної міграційної служби”.

З 1 січня 2014 р. в області функціонують 29 ЦНАПів, з яких 20 при районних державних адміністраціях та 9 – при міських радах міст обласного значення.

Семінар відбувся на підтримку урядової ініціативи “Децентралізація влади”. Проект фінансується Європейським Союзом та Програмою розвитку ООН.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ