Наймасовіший вид спорту – футбол – буде мати на Тернопільщині і майбутнє

Наймасовіший вид спорту – футбол – буде мати на Тернопільщині і майбутнє

06.11.14 13:59 0 727
Такий головний лейтмотив круглого столу, який відбувся в обласній раді. Відкрив засідання голова обласної ради Василь Хомінець. «Тернопільський футбол має славну історію. Але повинен мати і майбутнє, – наголосив очільник обласної ради. – На жаль, масовий футбол у важкому стані. Розумію, що важкий економічний стан в усій країні. Однак, і влада, і фахівці, і громадські організації повинні спільно вирішувати ті проблеми, які виникають на місцях. Адже говорячи про розвиток одного з найпопулярніших видів спорту футболу, найперше мається на увазі здоров'я підростаючого покоління, залучення молоді до здорового способу життя». У зустрічі взяли участь віце-президент Федерації футболу України, голова обласного відділення Федерації футболу Володимир Мариновський, директори департаменту сім'ї, молоді, фізичної культури та спорту Віктор Мацикур, освіти та науки Любомир Крупа, фінансів – Степан Скибиляк, заступник міського голови Тернополя Олександр Смик, представники Федерації футболу з районів області, спортивних шкіл, НОКу, громадськість.

Володимир Мариновський зазначив, що заняттям футболом в області охоплено майже 8 тисяч осіб, є навіть дівчачі футбольні команди. Водночас є і ряд проблем – кількість команд чемпіонату області зменшилася удвічі, матеріальна база є слабкою. Так, у Тернополі, щоб проводити різні змагання та чемпіонати вкрай необхідне ще одне футбольне поле, немає жодного поля із штучним покриттям, є труднощі із розвитком футзалу тощо. «Ми просимо владу допомогти нам у вирішенні цього важливого питання та сприяти у тій значній роботі, яку проводить наша громадська організація – Федерація футболу», – зазначив Володимир Мариновський. Він також наголосив, що Федерація розробила «Програму розвитку масового футболу в області. На 2015-2020 роки» і звернувся до Василя Хомінця, щоб вона була розглянута на сесії Тернопільської обласної ради.

Очільник області наголосив, що така програма вкрай необхідна і після проходження усіх процедур вона буде винесена на розгляд депутатів у грудні. Василь Хомінець також висловив сподівання, що схожу програму розвитку масового футболу приймуть і усі районні ради.

Учасники круглого столу переконані – від того, наскільки зможе влада, бізнес, громадськість об'єднатися навколо питання культивації масово футболу, залежить його майбутнє.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинські правоохоронці ...
Наступна новина: Провадження стосовно ...

КОМЕНТАРІ