За позовами рівненських прокурорів у 2014 році відшкодовано на користь громадян та держави майже 18 млн грн

За позовами рівненських прокурорів у 2014 році відшкодовано на користь громадян та держави майже 18 млн грн

06.11.14 11:49 0 674
У поточному році судами задоволено позовних вимог органів прокуратури Рівненської області на суму майже 18 млн грн. Третина цієї суми спрямована на відшкодування коштів до бюджету. Реально виконано рішень судів, постановлених за позовами прокурорів, на 100%.

Реалізовуючи представницькі повноваження, прокуратура Рівненщини домоглася відшкодуванню громадянам понад 7,5 млн грн. Більшість з них – на оплату праці та захист житлових прав мешканців області. Робота також спрямовувалась на захист комунальної та державної власності – задоволено позовів на суму 400 тис грн.

Активно використовувались повноваження прокуратури щодо захисту інтересів держави і громади у сфері земельних правовідносин. З цих питань реально стягнуто близько 9 млн грн. Завдяки вжитим заходам попереджено незаконне надання 20 га земель вартістю майже 15 млн грн, до державної і комунальної власності повернуто понад 1 тис га земельних ділянок вартістю 12 млн грн.

Також пред'являлися позови у сферах оподаткування (на суму понад 0,7 млн грн.), навколишнього природного середовища (1,1 млн грн.).

Майже півмільйона гривень шкоди, заподіяної кримінальними правопорушеннями, виплачено потерпілим та державі за результатами судового розгляду позовів органів прокуратури області.

Всього ж органами прокуратури Рівненщини забезпечено участь у розгляді 730 справ, з яких 240 розглянуто судом апеляційної інстанції за скаргами, внесеними у справах за позовами органів прокуратур інших областей – Волинської, Вінницької, Житомирської та Хмельницької.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині міліція ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ