Рівненщина: не віддавайте гроші шахраям!

Рівненщина: не віддавайте гроші шахраям!

06.11.14 16:44 0 676
Днями до Костопільського райвідділу міліції повідомила 57-річна Наталія, що другого листопада близько 15 години невідомий чоловік зателефонував їй на мобільний телефон з прихованого номера та виманив кошти. Шахрай представився Сергієм Івановичем, працівником міліції.

Чоловік повідомив Наталії, що її 34-річний син Володимир побив людину і, щоб усе «владнати», необхідно сплатити потерпілому 3000 гривень. На цю пропозицію заявниця погодилась. Зловмисник продиктував їй номер банківської картки, на яку вона переказала гроші через термінал у Костополі.

Згодом, отямившись, жінка вирішила зв'язатись із сином. Вона з'ясувала, що він нікого не бив, у міліцію не потрапляв та в даний момент перебуває удома.

За фактом шахрайства відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального Кодексу України. Проводяться слідчі дії.

Оскільки це далеко не перший подібний випадок «телефонного» шахрайства, то правоохоронці звертаються до всіх громадян з проханням бути пильними та не переказувати кошти невідомим людям.

Ще раз нагадуємо правила, яких потрібно дотримуватись, щоб не стати жертвою шахраїв:

1. Перш за все, не панікуйте і не поспішайте виконувати умови аферистів.

2. Спілкуйтеся з незнайомими людьми не більше хвилини-другої. Якщо у людини є конкретне і чітке прохання, вона озвучить його одразу. Якщо ж вам починають говорити такі фрази, як «послухайте, будь ласка», «приділіть мені декілька хвилин», «от посудіть самі», відразу ж припиняйте розмову. Зазвичай, це початок обману.

3. Спілкуючись з невідомим, ведіть себе впевнено. Побачивши перед собою таку людину, шахрай навряд чи спробує вас обманути і буде шукати жертву серед більш довірливих.

4. Якщо невідомий занадто настирливий і не хоче вас залишити у спокої, скажіть, що негайно зателефонуєте в міліцію. Зазвичай, це діє.

Якщо ж вас таки спробували ошукати, повідомте про це міліцію за номерами телефонів 102, 2-31-32, 0974598497.

Тетяна КОРОЛЬЧУК,

Костопільський РВ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ