За 12 років удвічі поменшало українців,які вважають 7 листопада святом,– опитування

За 12 років удвічі поменшало українців,які вважають 7 листопада святом,– опитування

07.11.14 10:10 0 610
Кожен п'ятий українець (20,4%) ставиться до 7 листопада (день Жовтневої революції) так само, як до нинішніх офіційних свят. Ще 3,2% опитаних вважають цей день найбільшим святом. Але абсолютна більшість респондентів (56,9%) вважають 7 листопада звичайним днем, а 13,8% опитаних – днем пам'яті жертв комуністичних репресій.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова.

На Донбасі 42% опитаних вважають 7 листопада звичайним днем, 39,4% ставляться до нього так, як і до нинішніх офіційних свят. Водночас рівні частки респондентів сприймають цей день як найбільше свято (7,6%) і як день пам’яті жертв комуністичних репресій (7,3%).

Як зазначають у Центрі Разумкова, ставлення до 7 листопада має виразну залежність від віку респондента – чим старша вікова група, тим більша її частка ставиться до 7 листопада як до свята. Зокрема, серед респондентів, які старші 60 років, 8,5% вважають 7 листопада найбільшим святом, а 29,4% – таким же, як нинішні офіційні свята. Водночас у віковій групі 18-24 років лише 9,2% ставиться до 7 листопада як і до нинішніх офіційних свят, і не знайшлося жодного респондента цієї вікової групи у вибірці, який би вважав цей день найбільшим святом.

Порівняно з жовтнем 2002 року значно впала популярність 7 листопада як свята. У 2002 році загалом більше як половина населення сприймала 7 листопада як свято (16,2% – як найбільше свято і 34,9% – на рівні з нинішніми офіційними святами). Примітно, що значне зменшення кількості тих, хто вважає 7 листопада святом, відбулося в усіх без виключеннях регіонах і вікових групах.

Довідка.

Дослідження проведено соціологічною службою Центру Разумкова з 10 по 14 жовтня 2014 року в усіх регіонах України, за винятком Криму. Опитано 2004 респонденти віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки – 2,3.

Області розподіляються за регіонами таким чином:

Захід: Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Чернівецька області.

Центр: Вінницька, Житомирська, Київська, Кіровоградська, Полтавська, Сумська, Хмельницька, Черкаська, Чернігівська області та місто Київ.

Південь: Миколаївська, Одеська, Херсонська області.

Схід: Дніпропетровська, Запорізька, Харківська області.

Донбас: Донецька, Луганська області.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: У Львові відкриють Почесне ...

КОМЕНТАРІ