У Дрогобицькому районі вшанують пам’ять загиблих учасників АТО та подбають про їхні родини

У Дрогобицькому районі вшанують пам’ять загиблих учасників АТО та подбають про їхні родини

07.11.14 15:13 0 608
6 листопада, перший заступник голови Дрогобицької райдержадміністрації Степан Рудницький провів робочу нараду щодо надання допомоги сім'ям загиблих учасників АТО.

Посадовець наголосив на необхідності враховувати декілька аспектів. Насамперед, це соціальний захист сімей, які втратили на війні своїх рідних, турбота про поліпшення їх соціально-побутових умов (допомога в облаштуванні наявного житла, в наданні житла, якщо це необхідно, та виділення земельних ділянок тощо). Інший аспект – це вшанування пам’яті загиблих (впорядкування місця поховання, клопотання про державні нагороди, встановлення меморіальних дошок). У сільських громадах необхідно оточити увагою та моральною підтримкою сім’ї, які втратили найдорожче – сина, чоловіка, батька, брата.

Свої пропозиції та проблемні питання виклали Ясеницесільнянський сільський голова Богдан Багрій, директори Ясеницесільнянської та Уличненської шкіл Леся Попель і Ярослав Савчин. Серед проблемних питань, які потребують вирішення, – оплата проектно-кошторисної документації на виділення земельних ділянок та для газифікації житлового будинку.

Степан Рудницький доручив управлінню Держземагентства, управлінню газового господарства подати пропозиції щодо можливості безкоштовного надання цих послуг. Відділ архітектури та містобудування отримав завдання розробити макет меморіальної дошки пам’яті загиблих воїнів – уродженців району.

Керівник управління праці та соціального захисту населення Галина Чапля повідомила про надання відповідних допомог сім’ям загиблих та порядок встановлення статусу «Член сім’ї загиблого учасника АТО». За словами посадовця, трьом членам сімей полеглих під час проведення АТО надано відповідний статус і тепер вони мають право на 50% пільгу з оплати житлово-комунальних послуг, а також одержання путівки на санаторно-курортне лікування, талонів на проїзд всіма видами транспорту з 50% знижкою.

Нагадаємо, що відповідно до указу Президента України № 838/2014 від 31 жовтня ц.р. «Про відзначення державними нагородами України», лейтенант Іван Габчак з с. Уличне Дрогобицького району нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно) за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Правоохоронці Львівщини ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ