Волонтер із зони АТО: Місцеве населення нормальне,але я їм не довіряю

Волонтер із зони АТО: Місцеве населення нормальне,але я їм не довіряю

07.11.14 11:03 0 605
Військовослужбовець Валентин у зоні АТО, окрім захисту українських територій, займається ще й волонтертсвом. Хлопець привозить провізію місцевим мешканцям, не знаючи, як відреагують на нього люди. Боєць розповідає: найбільше його вразило те, що тамтешні мирні жителі ділять солдатів на «українських» і «ДНРівських». Поняття «наші військові» у їхньому лексиконі немає.

Про це йдеться у сюжеті проекту «На периметрі» (щобудня о 20:30 на телеканалі ZIK).

Журналісти проекту провели день разом із Антоном та зняли ексклюзивні кадри волонтерської роботи в умовах бойових дій.

Дорогою екіпаж натрапив на місцевих мешканців: діти просять рукавиці та згущене молоко, дорослі ж розповідають, як їм живеться під постійними вибухами снарядів.

«У нас тут одна робота – шахта. Вона не працює. Ми уже чотири місяці сидимо без роботи та без грошей. Ні пенсій, ні шкіл – нічого в нас немає. Тут кожен день бомблять», – розповідають місцеві.

Також люди наголошують, що зараз їхнє місто – «під українською армією». Про наших військових розповідають із позитивом, мовляв, хлопці – спокійні і жодних проблем не створюють.

«У нас різні були і, слава Богу, жодного інциденту, ані мародерства немає. Нікого не чіпали», – наголошують місцеві.

Згодом волонтер Валентин зізнався: населення у цих селах нормальне, але він все одно їм не довіряє.

«Не зрозуміло, що у них в головах. вони нормальні, завтра можуть поводити себе вже зовсім по-іншому. Ми їх не чіпаємо, не ображаємо, то вони, начебто нормально до нас ставляться. А що відбувається у них всередині – не знаю. Можливо, вони просто стомилися і хочуть спокою та стабільності», – припускає Валентин.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ