У РФ запустили ракету за підтримки українських та казахстанських організацій

У РФ запустили ракету за підтримки українських та казахстанських організацій

07.11.14 13:56 0 555
З пускової бази «Ясний», що в Оренбурзькій області РФ, 6 листопада здійснено успішний запуск ракети РС-20 (ракета-носій «Дніпро» з космічним апаратом «АСНАРО» і чотирма мікросупутниками).

«Запуск був виконаний розрахунком ракетних військ стратегічного призначення Міністерства оборони РФ за підтримки російських, українських і казахстанських організацій, що входять до кооперацію МКК «Космотрас», – повідомляється на сайті «Космотраса».

Всі космічні апарати були виведені на розрахункові орбіти.

Ракета-носій «Дніпро» створена на базі міжконтинентальної балістичної ракети РС-20 (SS-18), розробленої ДП «Конструкторське бюро «Південне» та виготовленої «Південний машинобудівний завод» в кооперації з українськими і російськими підприємствами. Пуск ракет-носіїв «Дніпро» здійснюється з шахтної пускової установки.

Перша і друга ступені ракети є штатними і використовуються без доопрацювань. Модернізацію третьої щаблі здійснює компанія «Космотрас». Стартова маса носія становить 210 тонн. Пуски виконуються з космодрому «Байконур» і з «Ясного» – з позиційного району Домбаровського з’єднання РВСН, пише ZN.UA.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові раніше судимий ...
Наступна новина: Чернівецькі правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ