ДСНС України прагне увійти до європейської колиски і я переконаний,що польські побратими допоможуть нам вже найближчим часом втілити це прагнення у життя – Сергій Бочковський

ДСНС України прагне увійти до європейської колиски і я переконаний,що польські побратими допоможуть нам вже найближчим часом втілити це прагнення у життя – Сергій Бочковський

07.11.14 11:08 0 626
Державна служба України з надзвичайних ситуацій наразі перебуває на етапі формування Служби європейського зразка та прагне увійти до європейської колиски. Саме тому керівництво ДСНС України та кожен співробітник намагається вдосконалити та оптимізувати свою діяльність, впровадити міжнародні стандарти у систему цивільного захисту. Разом з тим, нині вирішується питання щодо використання новаторських підходів у виробництві форменого та бойового одягу для пожежників і рятувальників. Зразком для створення такого одягу є саме польські виробники. Саме тому 5 листопада, Голова ДСНС України Сергій Бочковський зустрівся з генеральним директором польської компанії KZPT KALISZ Камілем Гурецкі аби обговорити можливі шляхи співпраці у виготовленні засобів індивідуального захисту та питання безпеки пожежних та рятувальників.

На початку зустрічі Сергій Бочковський подякував польським побратимам за щирий та теплий прийом української делегації під час візиту представників ДСНС України до Польщі наприкінці жовтня. Голова Служби зазначив, що надзвичайно цінує братні стосунки між Україною та Польщею і завжди вважатиме поляків вірними колегами та друзями, які ніколи не зрадять та допоможуть. Адже Україні зараз, як ніколи, потрібні надійні друзі, до яких можна звернутися за допомогою.

“Зараз Уряд України, зокрема і Служба порятунку, віддає все для фронту, для перемоги над, здавалося б, братнім народом. Ми всіляко допомагаємо нашим хлопцям, які захищають Батьківщину, робимо все можливе, аби зберегти їхнє життя. Наразі, у зв’язку з подіями в країні, рятувальники стали фахівцями широкого профілю. Ми відбудовуємо зруйновані міста, села, знешкоджуємо цинічно встановлені терористами боєприпаси, доставляємо гуманітарну допомогу, надаємо психологічну допомогу. Наші хлопці щодня ризикують своїм життям, адже працюють фактично під прицілом кулеметів сепаратистів. Саме тому ми робимо все можливе аби захистити рятувальників. Наразі ми прагнемо оптимізувати формений та бойовий одяг пожежників і рятувальників та налагодити в Україні виробництво спецодягу, взявши за зразок форму наших польських колег. Сподіваюся, що вони допоможуть нам випровадити новітні технології виробництва та всіляко допомагатимуть ”, - сказав Сергій Бочковський.

У свою чергу, генеральний директор KZPT KALISZ Каміль Гурецкі зазначив, що кожен житель Польщі нині дійсно щиро підтримує Україну та турбується про українців, як про найрідніших.

“Ми – одна слов’янська родина, рідні брати. Кожен із нас душою і серцем з українцями. Ми розуміємо, що Службі порятунку нелегко. І підтримуємо ваше бажання захисти кожного рятувальника, який працює на Сході України. Адже для нашої компанії – життя кожного пожежника, рятувальника є найголовнішим скарбом. Тому ми всіляко підтримуватимемо вас на шляху до налагодження виробництва форменого та бойового одягу в Україні. Ми готові ділитися технологіями, консультувати, одним словом – робити все, аби кожен співробітник ДСНС України почувався захищеним”, - зазначив Каміль Гурецкі.

Наприкінці зустрічі учасники домовилися,що вже найближчим часом зустрінуться, аби обговорити та узгодити подальші шляхи співробітництва у сфері виробництва пожежно-рятувального спорядження для працівників ДСНС України.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинянам радять,як ...

КОМЕНТАРІ