Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик спільно з Луцьким міським головою Миколою Романюком оглянули недобудовані соціальні об’єкти у Луцьку

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик спільно з Луцьким міським головою Миколою Романюком оглянули недобудовані соціальні об’єкти у Луцьку

07.11.14 16:18 0 646
Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик спільно з Луцьким міським головою Миколою Романюком оглянули недобудовані соціальні об'єкти у Луцьку

голова облдержадміністрації Володимир Гунчик спільно з Луцьким міським головою Миколою Романюком відвідали будівельні майданчики Волинського обласного перинатального центру та школи № 27 у 55 мікрорайоні Луцька.

Нагадаємо: на обох об'єктах будівельні роботи були призупинені, у зв'язку з відсутністю фінансування.

За словами генерального директора ПАТ “Луцьксантехмонтаж-536” Ігора Чорнухи, загальна кошторисна вартість обласного перинатального центру складає 111 млн грн, з яких вже освоєно 63 млн грн. Для завершення будівництва ще потрібно близько 50 млн грн. За умов надійного фінансування, ввести в експлуатацію цей об'єкт можна за 8 місяців. Проте, на гостро постало питання щодо опалення цього приміщення, адже там уже знаходиться закуплене медичне обладнання на 10 млн. грн, яке може вийти з ладу.

У свою чергу, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик наголосив, що завершення будівництва обласного перинатального центру — є одним з основних завдань для області. Адже аналогів такого центру немає ніде в Україні.

“Питання з опаленням у зимовий період ми вирішимо спільно з міською владою та інвесторами. -завтра ми знайдемо компроміс та виділимо 400 тис. грн.” - сказав він.

Так, будівництво школи №27 у 55 мікрорайоні Луцька розпочалося ще у 2011 році. Загальна кошторисна вартість будівництва — 70 млн грн, з яких освоєно лише 32 млн грн. Цього року з обласного бюджету було виділено 3,4 млн грн.

Аби включити ці об'єкти у державний та обласний бюджети на 2015 рік, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик доручив зробити перерахунок їх кошторисної вартості та підготувати пакет необхідних документів.

“Моя позиція - влада має спільно на умовах співфінансування вирішувати питання недобудованих соціальних об'єктів”, - резюмував голова ОДА.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківську ...

КОМЕНТАРІ