Микола Романюк і Володимир Гунчик побували на будівництві Волинського обласного перинатального центру

Микола Романюк і Володимир Гунчик побували на будівництві Волинського обласного перинатального центру

07.11.14 13:18 0 612
Зводити Волинський обласний перинатальний центр розпочали ще 2001 року. Однак, згодом було зупинено будівництво через відсутність коштів. Відновились роботи на об'єкті у 2012. Проте, нині, через складну ситуацію в державі, фінансування знову призупинилося.

Нині уже зведено блок А (акушерський стаціонар). Також проведено ряд внутрішніх робіт. Крім того розпочато будівництво блоку Б (консультативно-діагностична поліклініка) та перехід, який з'єднує два корпуси.

ж оглянути будівництво завітали голова облдержадміністрації Володимир Гунчик та міський голова Микола Романюк. Вони оглянули приміщення та поспілкувалися з будівельниками.

Голова наглядової ради ПАТ “Луцьксантехмонтаж № 536” Віктор Чорнуха, підприємство якого є генеральним підрядником, розповів присутнім про об'єми виконаних робіт та що ще необхідно зробити. Він зауважив, що загальна вартість будівництва Волинського обласного перинатального центру більше 100 мільйонів гривень. Уже виконано робіт на 63 мільйони. Для їх завершення необхідно орієнтовно 50 мільйонів. Однак, він зауважив, що сума може збільшитися, адже матеріали подорожчали. Віктор Чорнуха додав, що такого перинатального центру, напевне, немає в Україні. Це буде комплексний об'єкт.

Також він зауважив, що уже в окремих приміщеннях зроблено ремонтні роботи, змонтовано системи вентиляції тощо. За його словами, нині постає питання опалення приміщення у зимовий період, бо якщо цього не зробити, то можна завдати значної шкоди уже виконаним роботам. Орієнтовна вартість — 400 тисяч гривень.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик зауважив, що в пріоритетах роботи на наступні роки завершення будівництва всіх незавершених об'єктів у сфері охорони здоров'я. У першу чергу - це перинатальний центр. У наступному році повинні завершити його будівництво. Тож необхідно уточнити вартість робіт, аби можна було звернутися до керівництва держави щодо фінансування завершення будівництва.

Також він зазначив, що необхідно вирішити нині питання подачі тепла у перинатальний центр. Це, за його словами, - першочергове завдання.

Генеральний директор Волинського обласного дитячого територіального медичного об'єднання Григорій Ващилін розповів Володимиру Гунчику та Миколі Романюку про особливості роботи перинатального центру та важливість його для нашої області. Він показав гостям уже зроблене приміщення відділення інтенсивної терапії новонароджених, операційні блоки тощо.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик та міський голова Микола Романюк залишилися задоволеними якістю уже виконаних робіт та наголосили, що необхідно віднайти фінансування для завершення будівництва перинатального центру.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: в ...
Наступна новина: рятувальники проводили ...

КОМЕНТАРІ