В Житомирській області у Бердичеві міліція та соціальні служби наставляють на шлях виправлення сімейних дебоширів

В Житомирській області у Бердичеві міліція та соціальні служби наставляють на шлях виправлення сімейних дебоширів

07.11.14 11:50 0 608
Проблема насильства в сім'ях жителів Житомирщини – на особливому контролі міліції. Тільки у Бердичівському районі Житомирщини перебуває майже 350 осіб, схильних до сімейного дебоширства.

Днями до дільничного міліціонера Бердичівського міськвідділу міліції звернулася 36-річна жителька райцентру. Жінка пожалілася на свого чоловіка, який тривалий час навкулачки з'ясовує з нею стосунки. Свідком таких суперечок нерідко стає малолітня дитина. За словами заявниці, останні 6 місяців десятирічного подружнього життя під одним дахом із дебоширом перетворилися для неї на суцільне випробування. Ситуація, на жаль, банальна.

– Не п'є – немає жодних питань, лише пригубить спиртного – стає немов навіженим: лається, влаштовує гучні сварки, ображає дитину, а до мене береться з кулаками. Хіба одну ніч проплакала гіркими сльозами через синці від його п'яних дебошів, - зітхає заявниця.

От терпець і увірвався: жінка не змовчала про свою біду дільничному. Відносно невгамовного чоловіка правоохоронці склали протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.173-2 (Вчинення насильства в сім'ї…) КУпАП. Окрім того, він поповнив список тих, хто із сумнівним званням сімейного дебошира перебуває на спецобліку міліції.

Аби вплинути на свідомість «домашніх насильників», правоохоронці заручилися підтримкою і відповідних соціальних служб. У нашому випадку, правопорушника запросили до Бердичівського міськвиконкому у службу сім'ї, молоді та спорту для проведення, так би мовити, душевної бесіди, де разом з правоохоронцями її представники змалювали чоловіку об'єктивну модель його поведінки у побуті та розповіли про її подальші наслідки.

Правопорушник понуро промовчав, опустивши голову. Лише наприкінці бесіди зізнався, що й самому несолодко від того, що накоїв за останній час. Попереду його чекає курс корекційної програми, у ході якого чоловік має переглянути власний підхід до стосунків у сім'ї.

Як повідомив начальник Бердичівського міськвідділу міліції Роман Зайцев, у поточному році працівники міліції склали майже 560 адміністративних протоколів за вчинення насильства у сім'ях, винесено більше 350 офіційних попереджень про неприпустимість таких дій. До спецпрограми для корегування власної поведінки залучено 135 осіб. До адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто майже 450 бердичівлян, ще 2, особливо невгамовні, опинилися під адміністративним арештом. Загалом же на обліку бердичівської міліції перебуває 344 особи, з яких 27 – це жінки.

Правоохоронці ж відмічають, що у виникненні родинного насильства значну роль відіграє алкоголь, що здатний викликати невмотивовану агресію навіть у неконфліктної від природи людини. Відтак, міліція закликає громадян берегти один одного і не зловживати спиртними напоями. У разі ж виникнення ситуації, яка може призвести до неприємностей, візьміть за правило дотримуватися простих правил безпеки:

- якщо бачите, що чоловік перебуває у стані сп'яніння, не з'ясовуйте з ним стосунків, не реагуйте на його провокації та намагайтесь заспокоїти його, не робіть різких зауважень;

- не дозволяйте себе ображати та принижувати із самого початку стосунків;

- намагайтеся об'єктивно оцінити ситуацію та у разі загрози її загострення зверніться до міліції. Телефон 102 працює цілодобово.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області,

за повідомленням Бердичівського МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ