Команда гирьовиків Житомирщини входить у трійку найкращих в Україні

Команда гирьовиків Житомирщини входить у трійку найкращих в Україні

07.11.14 16:03 0 677
6 листопада на базі Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова офіційно відкрився чемпіонат області з гирьового спорту. Для участі у змаганнях прибули 117 спортсменів з міст Житомира, Бердичева, Новограда-Волинського, Коростеня і десяти районів області. Окрім чоловіків, у цьому турнірі з силового виду спорту беруть участь 23 жінки і 38 юніорів.

Чемпіонат області цього року присвячений 100-річчю Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова, на базі якого тренуються і виступають житомирські гирьовики, та 50-річчю заснування гирьового спорту на Житомирщині. Учасників змагань з великим святом спорту привітав заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута. Усім спортсменам він побажав особистих перемог і висловив сподівання, що сьогоднішній день для кожного з них запам'ятається значними здобутками.

Сердечні вітання прозвучали також від начальника Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова генерал-майора Юрія Даника та директора департаменту сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Світлани Гресь. Під час церемонії відкриття змагань почесними грамотами департаменту були нагороджені голова Федерації гирьового спорту у Житомирській області Віктор Романчук, заслужені майстри спорту України Василь і Костянтин Пронтенко, тренер Новоград-Волинської районної дитячо-юнацької спортивної школи Олександр Дідовець.

До свого славного 50-річного ювілею гирьовики області прийшли зі славними здобутками. Команда Житомирщини наразі входить у трійку найкращих в України. За словами голови Федерації гирьового спорту у Житомирській області, головного судді змагань, судді міжнародної категорії Віктора Романчука, в регіоні підготовлено 2 заслужених майстри спорту України, 6 майстрів спорту міжнародного класу та більше 50 майстрів спорту. На Житомирщині були проведені 2 чемпіонати світу з гирьового спорту, а також регулярно проходять кубки і чемпіонати України.

Як повідомив Віктор Романчук, нинішні змагання, що триватимуть два дні, є відбірковими для чемпіонату України, який відбудеться 6-8 березня 2015 року у м. Рівному. А на чемпіонаті світу у м. Гамбурзі Житомирщину представлятиме наш земляк Олексій Остапчук.

Одна з учасниць – Лілія Прокопчук з м. Новограда-Волинського – розповіла, що займається силовим видом спорту всього півроку. Вродлива дівчина працює тренером по фітнесу і вважає гирьовий спорт дуже цікавим і зовсім нескладним. «Головне – бажання, завдяки якому можна багато чого досягти, - каже Лілія. - Не можу назвати гирьовий спорт нежіночим, адже ним займаються багато дівчат. Моє досягнення – 106 підйомів. Наразі готуюсь брати участь у чемпіонаті України».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ