В Закарпатській області на виконання подання прокуратури Іршавського району до цільових фондів держави реально стягнуто 126 тис. гривень                 

В Закарпатській області на виконання подання прокуратури Іршавського району до цільових фондів держави реально стягнуто 126 тис. гривень              

07.11.14 17:34 0 618
Прокуратурою Іршавського району активізовано роботу щодо діяльності контролюючих органів в додержанні вимог Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Так, в порядку нагляду проведено перевірку в ДПІ Іршавського району та відділі ДВС Іршавського РУЮ додержання вимог законодавства у вказаній сфері.

Встановлено, що в порушення вимог Закону службовими особами податкової інспекції неналежно забезпечується адміністрування єдиного внеску шляхом обліку надходжень від його сплати та здійснення контролю за сплатою єдиного внеску.

В порушення Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» вимог про сплату боргу (недоїмки) в порушення Закону України «Про виконавче провадження» пред’явлено до примусового виконання на сьомий день з моменту формування такої вимоги, що в подальшому слугувало для відмови у відкритті виконавчих проваджень.

Як поінформував прокурор прокуратури Іршавського району Василь Полянський: «Поряд з тим перевіркою встановлено, що із сформованих 57 вимог про сплату боргу по єдиному соціальному внеску, вручено під розписку лише 5 вимог, не надіслано з повідомленням про вручення жодної такої вимоги».

Це свідчить про недостатність вжитих заходів реагування на зменшення заборгованості, яка постійно зростає.

За результатами проведеної перевірки внесено акт прокурорського реагування в ДПІ Іршавського району. На разі подання перебуває на розгляді.

Також прокуратурою району внесено подання у відділ ДВС Іршавського РУЮ про усунення порушень вимог Закону України «Про виконавче провадження» при примусовому виконанні виконавчих документів по сплаті єдиного соціального внеску.

На виконання подання прокуратури району державними виконавцями за виконавчими провадженнями до цільових фондів держави реально стягнуто 126 тис. гривень.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ