Управління ДСНС в області закликає мешканців Прикарпаття дотримуватися правил пожежної безпеки в побуті

Управління ДСНС в області закликає мешканців Прикарпаття дотримуватися правил пожежної безпеки в побуті

07.11.14 14:14 0 624
Попри всі застереження рятувальників з настанням осінньо-зимового періоду в області зросла кількість пожеж та загибелі людей на них, що не може не викликати занепокоєння. Загалом з початку року на Прикарпатті виникло 1573 пожежі, у вогні загинуло 35 мешканців краю.

Зокрема на початку місяця під час пожежі житлового будинку в Тлумачі було виявлено тіло 52-річного чоловіка. Причина пожежі встановлюється, як і причина пожежі в обласному центрі, де горіла квартира на дев’ятому поверсі одного з будинків. З цієї пожежі старшим прапорщиком служби цивільного захисту Русланом Вовчком, сержантом служби цивільного захисту Олександром Палійчуком та рядовим Олегом Самелюком ДПРЧ-1 міста Івано-Франківська евакуйовано двох дівчат – студенток. Також горіли меблі в Обласному центрі соціально-психологічної реабілітації дітей. На момент прибуття вогнеборців, працівники закладу, проявивши оперативність та знання правил пожежної безпеки, евакуювали з приміщення 32 дітей, котрі там проживали.

За словами начальника Управління ДСНС в області Володимира Чернецького, причини нещасних випадків у житловому секторі залишаються незмінними з року в рік – це нехтуванням мешканцями правил пожежної безпеки, несправність електропроводки та пічного опалення і куріння в ліжку у нетверезому стані. Найвразливішими категоріями населення перед вогнем залишаються люди похилого віку та особи, які зловживають алкоголем.

Люди забувають, що пожежа ніколи не зважає ні на сезон, ні на обставини. Вогонь завжди може «завітати» туди, де господарює безвідповідальність, байдужість, а банальна людська необережність у поводженні з вогнем, часто в нетверезому стані, коштує людям не тільки значних матеріальних збитків, але й найціннішого – життя. Зважаючи на ситуацію, що склалася Управління ДСНС України в області звертається до мешканців Прикарпаття з проханням подбати про належний протипожежний стан власних осель, дотримуватись правил пожежної безпеки в побуті, бути вкрай обережними при експлуатації опалювальних та електрообігрівальних приладів. Пам’ятайте: безпека Вашого життя залежить від Вас самих.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За час операції ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ