У Львівській області завершився регіональний тренінг з реєстрації та звітності громадських об’єднань

У Львівській області завершився регіональний тренінг з реєстрації та звітності громадських об’єднань

07.11.14 09:52 0 585
Цього тижня, 3-4 листопада, у Львові відбувся регіональний тренінг для громадськості з питань реєстрації та звітності організацій громадянського суспільства. Організаторами цього заходу виступили Координатор проектів ОБСЄ в Україні та Державна реєстраційна служба України. Підтримку в організації та проведенні тренінгу також надали Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, Міністерство юстиції України та департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Піч час дводенного навчання учасники розглянули питання щодо застосування реєстраційних процедур, нових концепцій Реєстру громадських об'єднань як частини системи реєстрації їх прав та обов'язків, а також оподаткування ОГС. З метою розвитку організаційної культури, підвищення рівня довіри суспільства до діяльності громадських об'єднань та благодійних організацій обговорили й практичне застосування дієвого механізму річної публічної звітності.

Окрім цих напрямків, окрему увагу також було зосереджено на функціонуванні громадських об'єднань на основі принципів прозорості, відкритості та публічності їх діяльності.

За словами організаторів, подібні тренінги надають методичну допомогу громадським організаціям у виконанні норм Закону України «Про громадські об'єднання».

«Результатом ряду таких семінарів і стало прийняття Закону України «Про громадські об'єднання», який чітко врегулював порядок утворення громадських об'єднань і порядок їх легалізації», – розповіла начальник реєстраційної служби Головного управління юстиції у Львівській області Любов Ясінська.

На важливості цих навчань також наголосив директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Львівської ОДА Дмитро Посипанко. Зокрема, він відзначив, що цей тренінг – це хороша можливість для усіх сторін, які безпосередньо беруть участь в реєстрації громадських об'єднань, обговорити існуючі проблемні питання.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ