На Львівщині обговорили проблеми та перспективи системи диспетчерського взаємоінформування

На Львівщині обговорили проблеми та перспективи системи диспетчерського взаємоінформування

07.11.14 11:36 0 621
5 листопада на базі Франківського районного відділу ГУ ДСНС у Львівській області відбулася семінар-нарада щодо вдосконалення системи взаємного інформування оперативно – диспетчерських, диспетчерських служб організацій, підприємств та установ області про виникнення надзвичайних ситуацій, некласифікованих подій, пожеж та інших небезпечних подій.

Нарада відбулася відповідно до розпорядження Голови Львівської ОДА «Про затвердження плану основних заходів цивільного захисту Львівської області на 2014 рік» і проходила під керівництвом заступника начальника ГУ ДСНС України у Львівській області з реагування на надзвичайні ситуації Валерія Глобенка.

Семінар ініційовано Головним управлінням ДСНС Львівщини за участі оперативно – диспетчерських служб організацій, підприємств та установ області, зокрема: Департаменту з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації, Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту і гарячої лінії Львівської міської ради, представників Міністерства оборони, КП ЛОР «Львівська станція швидкої медичної допомоги», ПАТ «Львівгаз», Управління МВС України на Львівській залізниці, Львівського регіонального центру з гідрометеорології та багатьох інших.

Семінар-нарада проходила з метою вдосконалення системи оперативного взаємоінформування про надзвичайні ситуації та небезпечні події, покращення організації роботи служб щодо отримання та доведення інформації до відповідних посадових осіб, підрозділів та служб, а також організації всебічної взаємодії під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Учасники семінару обговорили проблемні питання, що стосуються передачі інформації із найбільш поширених небезпечних подій: дорожньо-транспортні пригоди, снігові замети, відкривання заблокованих дверей, пожежі у екосистемах, замінування тощо. До слова, цьогоріч у Львівській області зафіксовано 84 повідомлення про замінування, у порівнянні із минулим роком – 15. Тому налагодження алгоритму передачі інформації є ключем до швидкого реагування на неї.

Важливим також є те, щоб диспетчери володіли теоретичним знаннями щодо класифікації та визначення рівня надзвичайної ситуації, і передавали достовірну інформацію дотичним до події службам. До прикладу, остання надзвичайна ситуація виникла у Новояворівському районі. Тут у період з 28 по 29 жовтня до інфекційного відділення Новояворівської районної лікарні №1 із діагнозом «сальмонельоз» у стані легкої та середньої ступені важкості госпіталізовано 6 осіб, з них 3 дітей, місцевих мешканців.

Валерій Глобенко у своєму зверненні до колег зазначив: «Дякую вам за проведену роботу. Відчуваємо, що співпраця з кожним роком покращується. Кожна служба має свої функції, але організація реагування співпадає по виконанню для нас усіх. Тому слід активно співпрацювати і ставитися із розумінням до роботи колег. Ми, у свою чергу, можемо і будемо робити все, що в наших силах».

Багато учасників семінару пропонували свої пропозиції щодо покращення взаємодії та оперативного оповіщення про надзвичайні ситуації. В результаті обговорення, учасниками спільно вирішено продовжувати постійне взаємоінформування про виникнення небезпечних подій, та дотримуватися алгоритму передачі інформації з районних ланок до головних управлінь, для одержання достовірної інформації у найкоротші терміни.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області на ...
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ