Рятувальники провели школярам короткий екскурс в історію пожежництва Львівщини

Рятувальники провели школярам короткий екскурс в історію пожежництва Львівщини

07.11.14 18:19 0 663
Близько 50 школярів середньої школи № 51 ім. І.Франка відвідали музей пожежної справи, створений при Головному управлінні ДСНС України у Львівській області.

Історія пожежництва Галичини сягає вже більш як 650 років, тому цікавих фактів та історій назбиралося чимало.

Учням розповіли про те, що саме у Львові 4 січня 1849 року була створена перша на Східній Галичині професійна команда вогнеборців. Основний акцент при розповіді про історію пожежництва звичайно ж екскурсовод зробив на наймасштабніших пожежах в історії Львова. Власне і перша згадка про Львів пов’язана із тим, що у 1256 році місто Холм полонила полум’яна стихія. Львів горів досить часто, але про пожежу 3 червня 1527 р. та її масштаби відомо найбільше, завдяки добре збереженому в міських книгах її опису. Тоді Львів спіткало найстрашніше лихо, яке визначило всю його попередню і наступну історію. В цей день готичне місто було повністю знищене пожежею, яку тодішні свідки порівнювали із пожежами, що знищили Єрусалим та Трою.

Допитливі малюки дізналися багато цікавої інформації про масштабні світові катастрофи, в тому числі Чорнобильську трагедію, засоби порятунку людей та спеціальне обладнання для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Окрім історичного екскурсу, дітлахам показали навчальний фільм про небезпеку вибухонебезпечних предметів та розповіли як з ними правильно поводитися.

Вчителі та учні подякували за пізнавальну екскурсію адже багато історичних фактів вони почули вперше. Також гості спільно із екскурсоводом дійшли спільної згоди у тому, що власна безпека першочергово залежить від кожного особисто. Якщо змалечку, при вихованні дітей, приділяти значну увагу питанням особистої безпеки, то в перспективі кількість надзвичайних подій суттєво зменшиться і суспільство стане безпечнішим.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Володимир-волинські ...

КОМЕНТАРІ