Петро Колодій: "Завдяки комплексним заходам з енергозбереження малі міста можуть щороку заощаджувати кілька мільйонів гривень"

Петро Колодій: "Завдяки комплексним заходам з енергозбереження малі міста можуть щороку заощаджувати кілька мільйонів гривень"

07.11.14 11:11 0 584
В Україні необхідно активно впроваджувати европейські стандарти і технології у царині енергозбереження. Це дозволить досягти значної економії коштів та здійснити ефективні заходи з енергозбереження. Про це 6 листопада 2014 року сказав голова Львівської обласної ради свободівець Петро Колодій на відкритті Шведсько-українського бізнес-форуму з енергоефективності та чистих технологій, який проходить у Львові.

Насамперед очільник обласної ради відзначив важливість проведення подібних форумів, адже саме на таких заходах під час обговорень та дискусій створюються нові проєкти, які приносять користь людям.

"На жаль, за роки незалежності Українська держава не скористалась власним потенціялом та можливостями якісно покращити рівень життя громадян, а тим самим і підвищити стан української економіки. Тому ми активно налагоджуємо співпрацю з іноземними партнерами, особливо Швецією, для того, аби перейняти у них позитивний досвід у різних соціяльних та економічних царинах господарювання", – зазначив Петро Колодій.

Зокрема, Петро Колодій розповів учасниками Форуму про співпрацю Львівської обласної ради зі шведськими партнерами. "У 2013 році з фондом "Східна Европа" було підписано Меморандум про співпрацю щодо реалізації спільного проєкту "Розумне енергоспоживання для добробуту громад Львівщини". В результаті реалізації спільного проєкту два містечка Львівщини Жовква та Кам'янка-Бузька отримали міжнародну технічну допомогу по 400 тис. грн на проведення заходів з енергозбереження. Окрім того, завдяки співпраці з фондом містечка отримали фінансовий ресурс на здійснення енергоаудиту б'юджетної царини, після проведеного якого Жовківській міській раді було запропоновано 5-річну програму підвищення енергоефективності б'юджетних будівель. В результаті річна економія становитиме 3,22 млн грн, а термін окупності заходів – 8,8 років", – наголосив Петро Колодій.

Також очільник облради висловив сподівання на подальший розвиток співпраці зі шведськими партнерами, оскільки це є важливим інструментом у реалізації енергоефективної та міжнародної політики. "Для нас важливим є досвід країн ЕС, зокрема Швеції, у проведенні енергетичної політики в цілому і політики енергозбереження зокрема. Окрім того, ми відчуваємо підтримку наших прагнень з боку европейських партнерів. Адже Україна прагне стати повноправним членом ЕС і, ймовірно, вже зовсім скоро у нас буде спільний енергетичний простір", – зазначив Петро Колодій.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинянам радять,як ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ