Правоохоронці Львівщини попередили три замовних вбивства

Правоохоронці Львівщини попередили три замовних вбивства

07.11.14 15:11 0 612
«Кожна людина має невід'ємне право на життя. Ніхто не може бути свавільно позбавлений життя. Обов'язок держави – захищати життя людини», - стаття 27 Конституції України. Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України у Львівській області постійно проводять заходи з метою виявлення зловмисників, які зазіхають на життя громадян.

Підтвердженням цього є попередження замовного вбивства молодої жінки-матері малолітньої дитини, організоване 32-річною мешканкою Червонограда. У квітні жінка через мережу Інтернет знайшла виконавця умисного вбивства, в ролі якого виступив оперативний працівник львівського УБОЗу. Зустрівшись з потенційним «кілером», жінка надала йому необхідну інформацію про «суперницю», а також вказала спосіб вчинення злочину: скоїти вбивство під час розбійного нападу на помешкання жінки в якому та проживає зі своєю малолітньою дитиною. При цьому жінка передала виконавцю 5000 гривень у якості завдатку за скоєння умисного вбивства.

Працівники спецпідрозділу УБОЗ спільно з оперативниками обласного управління міліції провели спецоперацію під час якої було імітовано умисне вбивство жінки, поєднане з розбійним нападом на її помешкання.

Після цього, «виконавець» надав зловмисниці відповідні «докази виконаного замовлення» – фотографії із зображенням «мертвої» жертви, яка за виконане «замовлення» передала решту обумовленої суми у розмірі 17 тисяч гривень.

Після передачі грошей, 32-річну жінку правоохоронці затримали. За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.14 (готування до злочину) та за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Окрім того, у червні до оперативників УБОЗ надійшла інформація про те, що 31-річний чоловік у мережі Інтернет шукає «кілера» для вбивства свого компаньйона по бізнесу, життя якого він оцінив у 6 тисяч доларів США. Переконавшись у серйозності намірів зловмисника, правоохоронці розробили оперативну комбінацію, в результаті якої вийшли на зв'язок із замовником.

Під час зустрічі із «найманцем» чоловік повідомив йому всю інформацію про жертву: спосіб життя, де проживає. Крім того дав фотографію, а також аванс у розмірі 3500 доларів США. Решту суми він пообіцяв передати після того, як йому нададуть докази убивства.

Під час наступної зустрічі, що відбулася у жовтні, замовнику були надані докази виконаного замовлення. Переконавшись у тому, що жертва мертва, замовник передав другу частину обумовленої суми, а саме 2500 доларів США. Після чого, зловмисник відразу запропонував «кілеру» ще одну справу – за 20 тисяч доларів США вбити сина мера одного з міст Львівської області.

Після того, як кримінальні правопорушення були задокументовані, зловмисника було затримано за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ст.115 (умисне вбивство) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

Загалом, у результаті проведеної роботи, з початку року оперативники УБОЗ ГУМВС України у Львівській області попередили три убивства.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області,

за матеріалами УБОЗ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Закарпатті міліція ...
Наступна новина: У Дрогобицькому районі ...

КОМЕНТАРІ