У Львівській області уряд схвалив зміни до статті КК,яка передбачає кримінальну відповідальність для "злодіїв в законі"

У Львівській області уряд схвалив зміни до статті КК,яка передбачає кримінальну відповідальність для "злодіїв в законі"

07.11.14 14:44 0 573
Зміни торкнуться статті 255 КК України «Створення злочинної організації». Зокрема, запропоновано встановити кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років для осіб, які займають вище становище в злочинній ієрархії. За обтяжуючих обставин – їх дії каратимуться позбавленням волі на строк до п'ятнадцяти років, або довічним ув'язненням.

під час засідання Кабінету Міністрів України схвалено проект Закону України «Про внесення змін до статті 255 Кримінального кодексу України (щодо встановлення кримінальної відповідальності для «злодіїв в законі»)». Документ розроблений Міністерством внутрішніх справ і найближчим часом буде внесений на розгляд до Верховної Ради України.

Проектом запропоновано встановити кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років для осіб, які займають вище становище в злочинній ієрархії, так званих «злодіїв в законі». За обтяжуючих обставин належність до такої категорії каратиметься позбавленням волі на строк до п'ятнадцяти років, або довічним ув'язненням.

Необхідність прийняття цього Закону вже давно стоїть на порядку денному, особливо зважаючи на досвід інших країн пострадянського простору в боротьбі з цим явищем.

Майже десять років тому аналогічний закон прийнято в Грузії. Таким же шляхом пішли в Російській Федерації та Молдові, де лише сам факт наявності статусу «злодія в законі» є злочином.

Фахівці сподіваються, що після прийняття і в нашій державі такого ж Закону «злодії в законі» з інших країн не будуть шукати притулку в Україні, а правоохоронні органи матимуть додатковий дієвий інструмент для боротьби з такими проявами організованої злочинності.

Прес-служба МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Міський Палац ...
Наступна новина: На Хмельниччині родини зі ...

КОМЕНТАРІ