На Львівщині правоохоронці навчають дітей,як не стати жертвою торгівлі людьми

На Львівщині правоохоронці навчають дітей,як не стати жертвою торгівлі людьми

07.11.14 09:00 0 613
Працівники сектору боротьби зі злочинами пов'язаними з торгівлею людьми Червоноградського МВ міліції у бесідах з учнями навчальних закладів міста роз'яснюють, як не стати жертвами торгівлі людьми.

Начальник сектору БЗПТЛ капітан міліції Валентин Романовський та оперуповноважений сектору лейтенант міліції Тетяна Микітко відвідали Червоноградську школу №11, де під час бесіди з учнями розповіли про те, як не стати жертвою торгівлі людьми.

У світі торгівля людьми - один з найтяжчих злочинів проти особи. Це здійснювані з метою експлуатації вербування, переміщення, передача, переховування або утримання людей шляхом погрози силою чи її застосування або інших форм примусу. Також викрадення, шахрайства, обман, зловживання владою, шляхом підкупу, у вигляді платежів чи вигод, для одержання згоди особи, яка контролює іншу особу.

Найбільш незахищеними є: незаміжні жінки, самотні матері, розлучені люди, молодь, діти вулиці, діти-сироти, вихідці з неблагополучних сімей, матеріально незабезпечені, а також особи з психічними вадами.

Основний різновид цього злочину - торгівля людьми з метою сексуальної експлуатації. Від цього найбільше страждають молоді жінки, неповнолітні дівчата і діти (саме вони становлять головну групу ризику).

Також в Україні були зафіксовані випадки торгівлі людьми з метою трудової експлуатації у вуличній торгівлі, підпільних майстернях з пошиття одягу. У свою чергу діти, інваліди та люди старшого віку найбільше страждають від торгівлі людьми з метою використання у жебракуванні.

Торгівля людьми з метою використання у виготовленні порнографічної продукції передбачає виготовлення на території України та направлення через канали Інтернету порнографічної продукції в країни, які мають на неї попит. Така діяльність приносить злочинним угрупуванням неабиякий прибуток. Особливо це стосується дитячої порнографії. При цьому страждають діти різного віку і різної статі.

Також неабиякого розмаху набуває торгівля людьми з метою вилучення органів. Як пояснила оперуповноважений, з розвитком медичних наук зростає попит на трансплантацію органів людини. Серед відомих випадків торгівлі людськими органами найпоширеніша - торгівля нирками, оскільки на них існує високий попит (трансплантувати нирку простіше порівняно з іншими людськими органами).

Щодо трудової експлуатації - постраждалі зазвичай працюють на надзвичайно важких роботах із порушенням техніки безпеки праці. Це робота у сільському господарстві, на будівництві, у промисловості. Людей змушують працювати 16–18 годин на добу, без вихідних, без засобів захисту, у поганих умовах. Часто такі люди повністю ізольовані.

В Україні також часто говорять про поняття зовнішньої (з перетином державного кордону) та внутрішньої (без перетину державного кордону) торгівлі людьми. Однак, такі поняття не закріплені законодавчо і торгівлею людьми вважається злочин, скоєний як з перетином державного кордону, так і без цього.

На завершення розмови, Валентин Романовський назвав основні правила того, як не стати жертвою торгівлі людьми, а також відповів на усі запитання поставлені школярами.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області,

за матеріалами Оксани Козачок,

помічника начальника Червоноградського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненська область: ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ