“Завдяки новітнім технологіям та інженерно-технічним рішенням,за декілька днів нам вдалося значно зменшити площу загоряння торфу на Київщині”- Сергій Бочковський

“Завдяки новітнім технологіям та інженерно-технічним рішенням,за декілька днів нам вдалося значно зменшити площу загоряння торфу на Київщині”- Сергій Бочковський

07.11.14 12:11 0 606
На Київщині рятувальники продовжують ліквідовувати торф’яні пожежі. Це питання постійно перебуває під контролем керівництва ДСНС України. На початку цього тижня, Голова Служби Сергій Бочковський провів виїзне засідання комісії з ТЕБ та НС, під час якого рятувальники та місцева влада обговорили оптимальні шляхи якнайшвидшої ліквідації горіння торфу. 6 листопада, Сергій Бочковський вкотре виїхав на місця загорянь аби особисто визначити масштаб тих осередків, які за цей тиждень вже вдалося ліквідувати та проконтролювати, на якому етапі наразі триває ліквідація загорянь.

Зокрема, Голова Служби побував у селі Романівка поблизу міста Ірпінь, де було виявлено один з найбільших осередків горіння торфу. Саме там співробітники Аварійно-рятувального загону спеціального призначення розгорнули наметове містечко з польовою кухнею та медпунктом для особового складу, який перебуває на гасінні пожежі. На цій території менш, ніж за тиждень (починаючи з п’ятниці 31 жовтня) вдалося зменшити площу загоряння з 18 до 4 гектарів.

“Для оперативної та ефективної ліквідації горіння торфу ми застосовуємо новітні технології та інженерно-технічні рішення. Хочу зазначити, що роботи ведуться надзвичайно швидко, а головне продуктивно, адже ми обрали правильну тактику: розумову, а не фізичну. Замість того, щоб просто працювати лопатою та перекопувати грунт, спершу було вивчено гідрологію місцевості, проведено ряд гідротехнічних робіт і відтепер для гасіння торфу ми використовуємо воду з річки. Таким чином, ми витрачаємо мінімум пального, адже розуміємо, що наразі варто заощаджувати кожну копійчину”, - зазначив Голова ДСНС України.

Сергій Бочковський оглянув також і осередок загоряння торфу, що розташований поблизу села Демидів Вишгородського району. Ще декілька тижнів тому площа загоряння сягала близько 200 га. залишилося ліквідувати лише 9,5 га загоряння.

“Продуктивність та оперативність дій – це результат цілодобової злагодженої роботи рятувальників ГУ ДСНС України у Київській області. Проте приємно відзначити, що активну участь у процесі гасіння беруть також і небайдужі люди – волонтери, місцеві підприємці. Їхня допомога – це не бізнесова програма, а щире бажання допомогти нам. Тому хотів би подякувати Миколі Куровському, який надав нам екскаватори для робіт. Для ліквідації загоряння торфу задіяні також новітні технології у сфері пожежогасіння - комбіновані пожежні стволи RAMBOJET та картриджи з інгібіторами. Рятувальники вперше випробували їх саме для ліквідації горіння торфу і варто зазначити, що результати випробувань досить втішні. В подальшому для ліквідації загоряння торфу ми плануємо залучити гідротехнічну машину. Сподіваюся, що менш, ніж за два тижні, ми повністю ліквідуємо горіння торфу на Київщині ”, - сказав Сергій Бочковський.

Нагадаємо, наразі на території Київської області триває ліквідація 7 осередків загоряння торфу: поблизу міста Ірпінь, у с. Романівка; поблизу с. Демидів Вишгородського району; поблизу с. Демидів Вишгородського району у поймі річки Ірпінь; поблизу смт. Бабинці Бородянського району; поблизу с. Галинка Бородянського району; поблизу с. Галинка Бородянського району; поблизу с. Красне Києво-Святошинського району.

ВІДЕО ДЛЯ ЗМІ

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області за ...
Наступна новина: У Волинській області ПРАВА ...

КОМЕНТАРІ